افزایش دستمزد زندانیان در سه سال اخیر – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، رحیم مطهرنژاد امروز در مراسم افتتاح کارخانه تولید دوچرخه در زندان قزلحصار درباره میزان حقوق زندانیان شاغل در کارخانه دوچرخه سازی گفت: سیاست بنیاد تعاون در سه سال اخیر افزایش حقوق و دستمزد زندانیان بوده است.
وی با بیان اینکه برخی زندانیان تمام ۲۲ روز کاری را در محل کار خود نیستند، گفت: هر کجا که مشاغل قابلیت اندازهگیری داشته باشد، حقوق کارمزدی پرداخت میکنیم و میانگین دستمزد پرداختی از ۳ میلیون تومان تجاوز کرده، اما این محدودیت را داریم که همانند کارگران بیرون از زندان به طور ۸ ساعته نمیتوانیم از زندانیان شاغل در کارگاهها استفاده کنیم.
مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان کشور عنوان کرد: هیچ مانعی برای پرداخت دستمزد کامل زندانیان به خانوادهشان وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه دورههای آموزشی برای زندانیان برگزار میکنیم، افزود: زندانیان با آموزشهایی که میبینند و بعد از آن در محیط کار خود، بسیار حرفهای مشغول بهکار میشوند و پس از آزادی از زندان با دریافت تسهیلات میتوانند کارآفرین شوند.
مطهرنژاد با بیان اینکه ایجاد کارخانه نیاز به زیرساختهای لازم دارد، افزود: با توجه به اینکه هر استان چه ظرفیتی برای اشتغال زندانیان داشته باشد، دنبال کارآفرین در آن استان میگردیم.
وی گفت: بناست سرمایهگذار کارخانه موتورسازی در استان قم که اخیراً افتتاح شد، در استانهای خراسان رضوی، تهران و فارس و اصفهان نیز خط تولید موتور با استفاده از ظرفیتی که ما در اختیارش قرار میدهیم، راه اندازی کند.
مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان کشور عنوان کرد: بهزودی در گرگان کارخانه نخهای پنبهای و پارچههای گردباف را افتتاح میکنیم.
مطهرنژاد خاطرنشان کرد: هزینه تأمین زمین، سوله، انرژی و نیروی انسانی گران است، اما کارآفرینان میتوانند همه این امکانات را در زندانها با هزینهای بسیار کم داشته باشند و به تولید محصولات خود مشغول شوند.
وی با اشاره به اینکه به همت بنیاد تعاون زندانیان کشور در ۴ استان چادرهای هلال احمر تولید میشود، گفت: میزان اشتغال مولد و غیر مولد زندانیان ۳۰ تا ۳۵ درصد است.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور با اشاره به اینکه هیچ تاکید و اجباری به کارآفرینان برای استفاده از برندمان را نداریم، گفت: هزار و ۲۵۰ فروشگاه حامی در زندانهای کشور فعال است تا زندانیان مایحتاج خود را تأمین کنند و در زندانهای دارای بالای ۵۰۰ نفر زندانی کترینگ مستقر کردیم و خدمات رفاهی را گسترش دادیم و خدمات پولی بانکی شأن را گسترش بخشیدیم.
وی گفت: سازمان زندانها، بنیاد تعاون، انجمنهای حمایت از زندانیان و ستاد دیه در امتداد قوه قضائیه با ایجاد اشتغال برای زندانیان، اسیبهای اجتماعی را مدیریت میکنند.
مطهرنژاد با اشاره به تولید ۴۰ هزار پابند الکترونیک برای زندانیان گفت: در ۱۲ سال گذشته ۶ هزار میلیارد تومان برای آزادی زندانیان با کمک مردم و دولت خرج شده است.