فرهنگی

آسیب‌شناسی کار خیر در مستند «محروم از خورشید»



آسیب‌شناسی کار خیر در مستند «محروم از خورشید»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی شبکه مستند، محسن فارسی تهیه‌کننده و کارگردان فیلم در تشریح تازه‌ترین فعالیت‌های خود بیان کرد: مستند «محروم از خورشید» با نگاهی متفاوت به موضوع نیکوکاری ساخته شده و از اولین کارهایی است که روش کمک بعضی از خیرین را به بوته نقد می‌کشد. در این مستند ۳۰ دقیقه‌ای با ۵ خیر درباره آسیب‌شناسی نیکوکاری گفت‌وگو کردیم، با توجه‌ به اینکه ذات کار خیر مثبت است، کمتر وجود آسیب‌زایش موردتوجه قرار می‌گیرد و این موضوعی است که موردتوجه «محروم از خورشید» قرار گرفته است.

این تهیه‌کننده افزود: عزیزانی که سال‌ها است در حوزه کار خیر صاحب‌تجربه هستند می‌گویند نزدیک به ۸۰ درصد از نیکوکاران شیوه‌ای سطحی برای کمک به فقرا در پیش گرفته‌اند، فکر می‌کنند باید سبد ارزاق و جهیزیه و نیازهای این‌چنینی فقرا را تامین کنند، درحالی‌که این رویکرد نه‌تنها کمکی به کاهش فقر نمی‌کند؛ بلکه عزت‌نفس نیازمندان را هم پایین می‌آورد.

وی گفت: متاسفانه چون در حوزه علوم‌انسانی مطالعاتی در زمینه آسیب‌شناسی شیوه‌های مرسوم کار خیر انجام نشده بعضی از خیرین به روش‌های غلط اکتفا می‌کنند، درحالی‌که با اصلاح شیوه کار خیر می‌شود به ریشه‌کن‌کردن فقر در جامعه کمک کرد. باید گفت این مستند تلاشی برای اصلاح فرهنگ نیکوکاری است. در این مستند یکی از خیرین جمله‌ای طلایی دارد اینکه اگر کوه دماوند را هم بین فقرا تقسیم کنیم باز کم می‌آید، حرف اصلی ما هم همین است اینکه از خیرین بخواهیم اگر می‌خواهند وارد این حوزه شوند با اسلوب‌های درست آشنا شوند.

فارسی اظهار کرد: مخاطب فقر مردم هستند، وجودی پیچیده با نیازهای متفاوت، لازم است در تبیین استراتژی کار خیر همه نیازهای انسان با هم موردتوجه قرار گیرد، تامین نیازهای اولیه مردم به خودشکوفایی و بالارفتن عزت‌نفس آنها کمک نمی‌کند، بنابراین تصمیم درست است که خیرین ظرفیت‌های و استعدادهای جامعه هدف را موردتوجه قرار دهند و فراتر از نیازهای ابتدایی آنها را ببیند. در این مستند تلاش کردیم این موضوع را باز کنیم و از خیرینی که نیت پاک دارند بخواهیم برای اثرگذاری بیشتر شیوه‌های کمک‌کردن‌شان را اصلاح کنند.

این مستند امشب ساعت ۲۰ پخش می شود و تکرارش روز بعد ساعت ۱۵ است.



منبع مهر

نوشته های مشابه