ارقام پرمحصول برنج جایگزین ارقام فعلی میشوند
به گزارش خبرگزاری مهر، سهراب سهرابی، مجری طرح توسعه گندم و برنج کشور با بیان اینکه برای افزایش تولید برنج در واحد سطح و جایگزینی ارقام پرمحصول به جای ارقام محلی با مشارکت جامعه ۷۰۰ هزار نفری برنجکاران برنامهریزی شده است، گفت: ارقام پرمحصول به طور متوسط تا دو برابر ارقام محلی تولید دارند.
وی تقویت تغذیه گیاهی در زراعت برنج را از دیگر برنامهها عنوان و اظهار کرد: برنامه ویژهای برای تقویت تغذیه گیاهی و مصرف کودها به ویژه کود پتاسه در شالیزارها داریم و همزمان به دنبال مدیریت آفات، بیماریها و علفهای هرز با روشهای بیولوژیک در راستای تولید محصول سالم هستیم.
سهرابی ادامه داد: در راستای تولید محصول سالم در سال جاری در سطح ۵ هزار هکتار در استانهای گیلان، مازندران و گلستان پایلوت اجرا میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به شعار امسال میخواهیم جهش خوبی در تولید محصولات سالم و عاری از سموم داشته باشیم.
کاهش ضایعات برنج با مشارکت شالیکوبیها
مجری طرح توسعه گندم و برنج کشور، توسعه کشت مکانیزه، تسطیح، نوسازی و یکپارچهسازی اراضی شالیزاری و ساماندهی کارخانههای شالی کوبی با مشارکت مردم را از دیگر برنامههای معاونت زراعت در سال جاری عنوان کرد و گفت: تلاش میکنیم با مشارکت کارخانههای شالیکوبی، ضایعات برنج به حداقل برسد و ضریب تبدیل افزایش یابد.
وی درباره جهش تولید گندم نیز تصریح کرد: در ایران یک میلیون و ۳۰۰ هزار گندمکار داریم و با فعالیت مستمر و سخت کوشی آنها میتوانیم به شعار امسال و جهش تولید دست پیدا کنیم.
سهرابی ساماندهی و فرآوری بذور اصلاح شده، تغذیه متعادل کودهای شیمیایی با کمیت و کیفیت بالا، ادامه طرح جهش تولید در دیمزارها با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، کشاورزی قراردادی و توسعه سامانههای آبیاری در سطح مزارع و توسعه کشتهای مکانیزه را از جمله محورها و برنامههای معاونت زراعت برای جهش تولید با مشارکت مردم برشمرد.
کشت قراردادی ۳.۲ میلیون هکتار گندم
وی درباره کشاورزی قراردادی تصریح کرد: بیش از ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار کشاورزی قراردادی گندم در سال زراعی جاری داشتیم.
سهرابی تولید آرد و نان کامل را از دیگر برنامهها عنوان و اظهار کرد: با مشارکت مردم و مجموعه تشکلها، تولید نان کامل را از سال گذشته در کشور شروع کردهایم.
وی افزود: حداکثر سبوسگیری در نان کامل، ۴ درصد است و در این نان جوانه و همه اجزای گندم، آرد و تبدیل به نان میشود.
مجری طرح توسعه گندم و برنج کشور تصریح کرد: با تولید آرد و نان کامل میتوانیم به جهش تولید و خودکفایی در کشور دست پیدا کنیم ضمن آن که این اقدام جهشی در افزایش سلامت جامعه خواهد بود.