انعکاس آسیبها و ضعفها به نظام قضایی کمک میکند
به گزارش خبرنگار مهر، آئین رونمایی از نرم افزار حقوق یار دادآفرین، اولین نرم افزار خدمت رسان برای آگاهی حقوقی مردم با بهرهبرداری از هوش مصنوعی با سخنرانی حجت السلام محمد جعفر منتظری و امین حسین رحیمی وزیر دادگستری امروز ۶ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری در آئین رونمایی از نرمافزار حقوق یار، اظهار کرد: انعکاس آسیبها و ضعفها یکی از مسائلی است که به کارآمدی نظام قضائی و حقوقی کشور کمک خواهد کرد.
وی افزود با تاکید بر اینکه تقدیر و تشکر از اقدامات درست و تذکر و توبیخ در برابر فساد و اشتباه هر کدام در جای خود و متناسب با شرایط باید انجام شود، گفت: در این رابطه لازم است که آبروی اشخاص و همچنین مسائل شرعی مورد توجه قرار گیرد، اما در عین حال نباید از کنار برخی مسائل بدون تفاوت گذشت.
رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: گاهی برخی افراد به دلیل اینکه رأی دلخواه آنها در پروندهای صادر نشده است به برخی قضات و محاکم تهمت ارتشا میزنند؛ اگر شخصی مدرکی دایر بر فساد در پرونده قضائی در دست دارد باید منعکس کند و بر اساس مدارک و شواهد اظهار نظر کند نه بر اساس حدس و احساس شخصی. اگر کسی مدعی فساد در یک محکمه است؛ باید در این رابطه مدرک محکمه پسند ارائه کند.
وی تاکید کرد: چنانچه در هر بخش از دستگاه قضائی با ضعف و مشکلی مواجه میشوید از باب تکلیف باید آن را منعکس کنید تا این مشکلات و کاستیها مرتفع شود.
رئیس دیوان عالی کشور بیان کرد: اگر در بخشی فساد مشاهده میشود، آن را به صورت مستدل منعکس کنید و از باب وظیفه امر به معروف و نهی از منکر بدون اینکه موضوع را به مقامات غیر مسئول منعکس کنید، آن را به مسئولان مربوطه اطلاع دهید.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری در رابطه با حقوق عامه بیان کرد: همه دستگاهها باید به وظیفه خود در احیای حقوق عامه عمل کنند، دستگاه قضائی نیز در این رابطه وظیفه دارد، اما نیازمند تعامل با و همکاری دیگر دستگاهها است. علاوه بر دستگاههای اجرایی و قضائی یکی از ارکانهای مهم در صیانت از حقوق عامه آحاد مردم هستند.
وی با بیان اینکه حقوقدانان باید نسبت به مسائل مهم فعالتر عمل کنند، بیان کرد: اتفاقات در کشور و مسائل بینالمللی رخ میدهد، چه اشکالی دارد جامعه حقوقی در برابر این مسائل بینالمللی واکنش نشان دهند و آنها را پیگیری کنند. در جهان شاهد مسائل مختلفی مانند موضوع غزه هستیم که نیاز است جامعه حقوقی نسبت به آنها واکنش نشان دهند و به ویژه نیاز است بسیج حقوقدانان فعالتر عمل کنند.
رئیس دیوان عالی کشور افزود: انتظار این است که بسیج حقوقدانان در حوزه کاری خود معیارهایی که امام راحل و مقام معظم رهبری برای بسیج تبیین کردهاند را تقویت کنند و این موارد شاخصهایی است که بسیجی را بسیجیتر میکند.