اقتصادی

برگزاری مجمع ایران خودرو قانونی بود؟



برگزاری مجمع ایران خودرو قانونی بود؟

به گزارش خبرنگار مهر امروز عصر مجمع فوق العاده ایران خودرو بعد از کش و قوس‌هایی برگزار شد. مجمعی که هنوز سازمان بورس آن را تأیید نکرده است و خبرنگار مهر منتظر نتیجه نهایی این مجمع است که آیا سامانه رسمی کدال مصوبات آن را منتشر خواهد کرد یا خیر.

در مجمع فوق‌العاده امورز صبا انرژی (سهامی خاص)، شرکت سرمایه‌گذاری گنجینه ایرانیان (سهامی عام)، شرکت بهینه‌ساز بهمن (سهامی خاص)، شرکت اعتبار آفرین (سهامی عام)، شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران (سهامی خاص) به عنوان اعضای اصلی هیأت مدیره جدید معرفی شدند. بنابراین سه کرسی از پنج کرسی هیئت مدیره ایران خودرو با نام‌های دیگری به شرکت قطعه‌سازی کروز رسید.

کروز نمی‌تواند عضو هیأت مدیره ایران خودرو باشد

این اتفاق در حالی رخ داده است که شورای رقابت در اسفند ۱۴۰۱، پیرو شکایت ایران‌خودرو از شرکت کروز با موضوع عضویت شرکت‌های قطعه‌سازی در هیأت مدیره ایران‌خودرو (که دو زیرمجموعه از شرکت کروز شامل شرکت تدبیر سرمایه آراد و پویا نمایان رستا در هیأت مدیره ایران‌خودرو هستند) با توجه به آثاری که این‌گونه سهامداری در ایجاد اخلال در رقابت در حوزه تأمین قطعات دارد، اعلام کرد که عضویت یک قطعه‌ساز در هیأت مدیره ایران‌خودرو به معنای دسترسی به تمام اطلاعات شرکت بالادستی (خودروساز) است و رانت اطلاعات برای شرکت قطعه‌سازی کروز و زیرمجموعه آن را مهیا می‌سازد.در نتیجه، شورای رقابت بر اساس فصل نهم قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، دستور به واگذاری سهام شرکت ایران‌خودرو توسط سهامداران مزبور صادر کرد تا حدی که دیگر عضو هیأت مدیره نداشته باشند.

رأی هیئت تجدید نظر به نفع کروز

پس از صدور رأی اولیه، شرکت کروز به رأی صادره اعتراض کرد و توانست در هیئت تجدیدنظر شورای رقابت، رأی را به نفع خود تغییر دهد.پس از این تغییر رأی، ایران‌خودرو اعتراض خود را به دیوان عدالت اداری برد و دیوان پس از بررسی، حکم بر لزوم بررسی مجدد پرونده توسط هیئت تجدیدنظر صادر کرد و به این هیئت دو ماه مهلت داد تا رأی جدیدی صادر کند.

رأی هیأت تجدید نظر شورای رقابت تا روز یکشنبه ۱۳ بهمن اتخاذ نشده بود. هیأت تجدید نظر شورای رقابت روز یکشبه هفته جاری تشکیل جلسه داد اما نتیجه و رأی خود را در زمان لازم نکرد. (سه روز بعد از تشکیل جلسه یعنی سه شنبه شب ۱۶ بهمن) رأی هیأت تجدید نظر اعلام شد. البته پیش‌ترعلی خضریان نماینده مجلس اعلام کرده بود که غیرقانونی بودن حضور شرکت کروز در هیئت مدیره ایران خودرو تأیید شده است.

به هر حال به دلیل اعلام نشدن رأی هیأت تجدید نظر شورای رقابت تا شب گذشته این موضوع مطرح بود که آیا مجمع ایران خودرو در روز هفدهم دی ماه برگزار می‌شود یا خیر؟ که با توجه به حاشیه مطرح شده روز گذشته سه شنبه هفدهم دی ماه معاون حقوق عامه و پیگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور در نامه‌ای به سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود که روند واگذاری سهام شرکت ایران خودرو با ابهاماتی همراه است و تا زمان قطعیت ابلاغ و اجرای رأی قطعی هیئت تجدیدنظر شورای رقابت از واگذاری سهام شرکت یاد شده و هرگونه اقدام دیگر که شائبه احتمال تضییع حقوق دولتی و عمومی و دیگر اشخاص را فراهم می‌سازد خودداری شود.

بنابراین به استناد بند ۶ ماده ۶۱ قانون مذکور دستور به واگذاری سهام شرکت ایران‌خودرو توسط سهامداران مزبور تا حدی که دیگر عضو هیأت مدیره نداشته باشند را صادر و اعلام شده است. با توجه به رأی مذکور، کروز نمی‌تواند عضو هیأت مدیره باشد.

ماجرای برگزاری مجمع ایران خودرو

اما امروز چهارشنبه هفدهم دی ماه، قوه قضائیه پس از اعلام رأی هیئت تجدیدنظر شورای رقابت برگزاری مجمع ایران خودرو را بلامانع دانست. بنابراین در حالی که امروز صبح برگزاری مجمع ایران خودرو در بلاتکلیفی بود و ایران خودرو هم بصورت رسمی در کدال اعلام کرد که به علت به حد نصاب نرسیدن، مجمع ایران خودرو برگزار نمی‌شود اما این مجمع تشکیل جلسه داد! رئیس مجمع حامد نائیجی، ناظر اول یوسف الهی شکیب، ناظرم دوم علی حبیبی و دبیر مجمع جمشید ایمانی معرفی شد. و در نتیجه برگزاری مجمع عمومی عادی صاحبان سهام ایران خودرو در روز جاری مجمع ایران خودرو با نقض رأی شورای رقابت به زیرمجموعه‌های کروز رسید.



منبع مهر

نوشته های مشابه