تغییر اقلیم و پسماند، ابرچالش محیط زیست شده است
به گزارش خبرنگار مهر، شینا انصاری پیش از ظهر پنجشنبه در آئین رونمایی از تارنمای تنوع زیستی و حیات وحش یا گرامیداشت میلاد با سعادت حضرت زینب (س) با بیان اینکه در حوزه محیط زیست در کشور با مشکلات و مسائل متعدی هستیم، گفت: آلودگیها، تنوع زیستی و ناترازی آب دریا از جمله مسائل است.
وی با اظهار اینکه مسائلی نظیر پسماند و تغییر اقلیم به ابر چالشهای محیط زیست مبدل شده است، گفت: بیتوجهی صورت گرفته در دهههای گذشته موجب شده تا سازمان محیط زیست در مواجهه با مسائل مختلف محیط زیستی قرار گیرد.
وی ضمن تاکید بر اینکه نیازمند برنامه هستیم تا بر توان علمی مراکز دانشگاهی و محیط زیستی بیفزاییم، گفت: انتظار داریم با تعامل تنگاتنگ و همکاری نزدیک بتوان مسائل محیط زیست را حل و فصل کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با عنوان اینکه نیازمند تمرکز بر حل مسائل هستیم، گفت: مازندران دارای ظرفیتهای ارزشمندی از نظر تنوع زیستی است و وجود جنگلهای هیرکانی و دریای خزر بر غنای آن افزوده است اما شاهد آن هستیم که مشکلات متعدد زیست محیطی نظیر بروز آفات، مصرف کودهای شیمیایی، آلودگی آب و خاک و مشکل پسماند و مدیریت آن از چالشها به نظر میرسد.
انصاری باز چرخانی استفاده از آب باران را ضروری دانست و گفت: باید ساختمانهایی طراحی شود تا سازگار باشند و بتوانیم منابع را ذخیره کنیم.
وی آلایندههای خاص با تاکید بر آلودگی منابع آب و خاک را از دیگر دغدغهها ذکر و گفت: برای رفع آلایندههای دارای مواد عالی پایدار باید از تخصص حوزه دانشگاه استفاده کرد.
وی گفت: موضوعات مربوط به حیات وحش و تنوع زیستی نیز از دیگر مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد و باید اطلاعات موجود در این بخش را ثبت و ضبط کنیم و از این تجربه در سایر مناطق تحت حفاظت محیط زیست نیز بهره بریم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور مدیریت پسماند را مسئله مهم بیان کرد و گفت: پسماندهای کشاورزی شیمیایی و صنعتی در استان مازندران مشکل و دغدغه است و برای کاهش آلایندهها نیازمند استفاده از نظرات کارشناسی و دانشگاهی هستیم.
انصاری تغییر اقلیم و ناترازی انرژی را از دیگر مسائل مهم بیان کرد.