سیاسی

جلیلی: اقامه یعنی حق چیزی را به درستی ادا کردن



جلیلی: اقامه یعنی حق چیزی را به درستی ادا کردن

به گزارش خبرنگار مهر، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسات هفتگی به عنوان حکمت سیاسی اسلام در قرآن گفت: اقامه یعنی حق چیزی را به درستی ادا کردن، وقتی به اقامه چیزی دعوت می‌شویم یعنی باید حق آن را به درستی ادا کنیم.

وی با اشاره به سکوت ۲۵ ساله حضرت علی علیه السلام و ۵ سال که در حکومت بود، بیان کرد: شما کاملاً رفتارهای سیاسی مبتنی بر قرآن را می‌بینید.

نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: حکمت سیاسی اسلام برای این است که دین را در سرزمین‌های دیگر توسعه دهیم، برای اینکه بندگان مظلوم خدا در عرصه‌های مختلف احساس امنیت بکنند. امنیت فقط سیاسی نیست، بلکه فرهنگی و اقتصادی نیز هست. تعریفی وجود دارد که دین راستین الهی اقامه شود و مرزهای آن مشخص است و بحث‌های مفصلی را امیرالمومنین بیان فرمودند.

جلیلی در بخشی از سخنانش گفت: امیر مؤمنان در طول تاریخ مورد احترام همه بودند، حتی دشمنان او اعتراف داشتند به فضائل، کرامت‌ها و عظمت بزرگی ایشان، در دوران معاصر هم علی علیه السلام کسانی که مسلمان نیستند کتاب‌هایی را درباره عظمت علی علیه السلام نوشته‌اند.

وی گفت: حضرت علی علیه السلام در دوران حیات خود گفته بودند که شرط اقامه اسلام این است که مردم پای کار بیایند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: خداوند به پیامبر اقامه قسط را مأموریت داده بود اما در کنار آن فرموده بود که این زمانی است که مردم هم برای اقامه قیام کنند، مانند قوم حضرت موسی نباشد که بگویند موسی تو برو و برای دین خودت کاری کن، خیر حضرت علی هم شرط لازم را همراهی مردم می‌دانستند.

جلیلی اظهار کرد: حضرت علی توسط پیامبر در جایگاه بزرگ حکومت نصب شد اما برای وظیفه و رسالت دینی خود همراهی مردم را شرط کردند، مردم ابتدا کوتاهی کردند اما وقتی آمدند و این حجت شکل گرفت و کمک کردند، خداوند نسبت به گرسنگی مظلومین در برابر شکم بارگی ظالمان عهد گرفته است، این زمانی شکل گرفت که مردم آمدند.

وی با تاکید بر اینکه وقتی از اندیشه سیاسی و حکمت سیاسی اسلام سخن می‌گوئیم برای این است که مردم بخواهند و انتخاب کنند، ادامه داد: این بحثی است که -اسلام- قرن‌ها منتظر خواست مردم بوده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به سخن امام خمینی رحمت الله علیه اشاره کرد و گفت: امام گفته بودند که گواهی می‌دهم مردم ایران بهتر از دوران پیامبر و حضرت امیر هستند. این جمله را امام در وصیت‌نامه خود نیز آورده است. انقلاب اسلامی حرکتی بود که در ادامه حرکت انبیا بود و توسط مردم ایران شکل گرفت. موضوع تداوم آن بسیار مهم و ارزشمند است. به همان شرط ادامه پیدا می‌کند که مردم بایستند و این انتخاب را داشته باشند.

جلیلی اظهار کرد: حضرت علی گفته بودند که وقتی ما در جایگاه حکومت قرار گرفته‌ایم استمرار آن به دست مردم است، نظام اسلامی اینطور شکل می‌گیرد. اینجا وظایف متقابل مردم و حکومت معنا پیدا می‌کند.

وی در بخشی از سخنانش اظهار کرد: اگر مردم جامعه نسبت به پیمانی که بسته بودند، دچار لطمه شود، گناه کبیره این است که به دوران جاهلیت برگردیم. پیامبر در سپاه خودش این موارد را دیده بود و عده‌ای دچار تردید می‌شدند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رهبری بارها بیان کردند آن چیزی که دشمنان ما نگران آن هستند ماهیت جمهوری اسلامی است، حضرت علی علیه السلام فرموده بودند توجه داشته باشید اینطور نیست که فقط اسم اسلام باشد بلکه آن یک حقیقت است و الزاماتی دارد، اگر راجع به حق قیام و جهاد سخن می‌گوئیم، اقامه اصل آن است، و این شکلی از ایمان نیست بلکه ایمان الزاماتی دارد.

در حال تکمیل…



منبع مهر

نوشته های مشابه