سیاسی

طرح تحقیق و تفحص از پتروشیمی‌ها در مجلس با ۲۵ امضا کلید خورد



طرح تحقیق و تفحص از پتروشیمی‌ها در مجلس با ۲۵ امضا کلید خورد

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا دهقان عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست امروز پارلمان در جمع خبرنگاران از تهیه و تدوین طرح تحقیق و تفحص از عملکرد پتروشیمی‌های ذیل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد.

وی اعلام کرد که این طرح تحقیق و تفحص تاکنون به امضای بیش از ۲۵ نفر از نمایندگان مجلس رسیده است.

متن کامل این تحقیق و تفحص در ذیل می‌آید:

عنوان تحقیق و تفحص:

«طرح تحقیق و تفحص از عملکرد پتروشیمی‌های ذیل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی»

شرح:

صنعت پتروشیمی یکی از مهم‌ترین ارکان اقتصادی کشور محسوب می‌شود و نقشی اساسی در تأمین منابع ارزی کشور از طریق صادرات غیرنفتی ایفا می‌کند. علاوه بر این، این صنعت با تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع داخلی، زمینه‌ساز توسعه صنعتی و مقاوم‌سازی اقتصاد کشور است. با این وجود، در سال‌های اخیر گزارش‌هایی از سو مدیریت و عملکرد نادرست در برخی واحدهای پتروشیمی ارائه شده که منجر به زیان‌های اقتصادی و اجتماعی شده است.

پس از اجرایی شدن سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، بخشی از سهام پتروشیمی‌های کشور در قالب خرید یا رد دیون به صندوق بازنشستگی کشوری و هلدینگ‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) واگذار شد. این واحدهای پتروشیمی به‌عنوان مهم‌ترین منابع درآمدی صندوق‌های بازنشستگی شناخته شده و بخش قابل‌توجهی از منابع این صندوق‌ها را تأمین می‌کنند.

با توجه به اهمیت ویژه این صنعت در تأمین منابع صندوق‌های بازنشستگی، پرداخت مستمری بازنشستگان و ضرورت صیانت از حقوق ایشان، بررسی عملکرد پتروشیمی‌های وابسته به این صندوق‌ها از منظر اقتصادی و اجتماعی اهمیت بالایی دارد؛ در واقع عملکرد پتروشیمی‌های وابسته به صندوق‌های بازنشستگی نه تنها در تأمین مالی این صندوق‌ها مؤثر است، بلکه بر حیثیت و اعتماد عمومی به مدیریت منابع ملی نیز تأثیرگذار خواهد بود.

ضمن اینکه گزارش‌های مستند از عملکرد نادرست مدیریتی در برخی از این واحدها و اعتراضات مکرر بازنشستگان به نحوه مدیریت منابع و منافع، لزوم تحقیق و تفحص را بیش از پیش آشکار کرده است. علاوه بر مسائل مدیریتی، عدم توجه به حقوق بازنشستگان و تضییع منافع آنان، یکی از مواردی است که باید به طور دقیق بررسی شود. با توجه به اهمیت موضوع و ضرورت جلوگیری از هدررفت منابع ملی، تحقیق و تفحص از عملکرد پتروشیمی‌های ذیل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدف بررسی موارد زیر مطرح است:

• نحوه اولویت‌بندی و سرمایه‌گذاری در طرح‌ها و پروژه‌های مختلف و میزان پیشرفت آن‌ها

• نحوه انتصاب مدیران و اعضای هیئت مدیره شرکت‌ها و میزان حقوق، مزایا و سایر پرداختی‌های ایشان

• نحوه برون‌سپاری خدمات، انتخاب پیمانکاران و تأیید صلاحیت ایشان برای اجرای طرح‌ها و پروژه‌های مختلف

• میزان و نحوه خرید و واردات محصولات و تجهیزات مورد نیاز شرکت‌های تابعه

• چگونگی هزینه‌کرد منابع حوزه مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های تابعه

• میزان و نحوه حمایت از طرح‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان مطابق با نیاز کشور

• نحوه قراردادهای فروش مستقیم و تأمین بلندمدت محصولات شرکت‌های تابعه با وزارخانه‌های داخلی و بخش خصوصی



منبع مهر

نوشته های مشابه