فرهنگی

«معبد زیرزمینی» به چاپ چهل‌وچهارم رسید



«معبد زیرزمینی» به چاپ چهل‌وچهارم رسید

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «معبد زیرزمینی» نوشته معصومه میرابوطالبی به تازگی توسط انتشارات کتاب جمکران به چاپ چهل و چهارم رسیده است. این کتاب دربرگیرنده خاطرات مقنی‌ها از جنگ تحمیلی و دفاع مقدس است.

مقام معظم رهبری نیز همزمان با فرارسیدن هفته دفاع مقدس امسال برای کتاب «معبد زیرزمینی» تقریظ نوشتند که قرار است پنجشنبه این هفته ۱۱ بهمن در هجدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت رونمایی شود.

کتاب «معبد زیر زمینی» شامل خاطراتی است که هر چند تأثیر جالبی در عملیات فتح‌المبین داشته‌اند، اما با وجود گذشت بیش از ۳۰ سال از پایان جنگ تحمیلی، همچنان ناگفته مانده و نَقل زبان‌ها و محافل نشده‌اند.

شخصیت اصلی رمان جوانی به نام الیاس است. این رمان با کشمکش‌های درونی و درگیری‌های الیاس با اطرافیانش شروع می‌شود. مخاطب را با خود همراه می‌کند و از کمال‌آباد تا خاکریز جبهه‌های جنوب می‌کشاند. همچنین این کتاب معرف شخصیت شهید «غلام‌حسین رعیت رکن‌آبادی» نیز هست. مقنی یزدی و ساکن قم که تبحر او در حفر کانال باعث می‌شود مورد توجه فرماندهان نظامی در زمان جنگ قرار بگیرد.

میرابوطالبی درباره فرآیند نگارش این کتاب به خبرنگار مهر گفته: اولین بار این سوژه در کنگره‌ای که در شهر قم برگزار شد توسط انتشارات کتاب جمکران مطرح شد. من هم از قبل با شهید غلامحسین رعیت رکن آبادی به سبب اینکه همشهری هستیم، آشنایی داشتم و همین امر سبب شد تحقیق و نگارش این کتاب را قبول کنم. برای نگارش این کتاب با سه نفر از مقنی ها که همراه شهید رکن آبادی بودند مصاحبه شد. از جمله این افراد با مرحوم صمد تقی زاده، اکبر خرسند، احمد عبدی و سرتیپ دوم احمد آرام که سرتیپ ارتش بودند و در آن منطقه حضور داشتند مصاحبه داشتم که اطلاعات بسیار خوبی را به من منتقل کردند. همچنین با خانواده شهید از طریق دامادشان صحبت‌هایی داشتم که در مسیر نگارش کتاب بسیار کمک کننده بود. جمع‌آوری اطلاعات دیگر هم از منابع مکتوبی که در مورد عملیات فتح‌المبین نوشته شده بود، صورت گرفت.

مولف اثر می‌گوید برای نگارش این کتاب با سه نفر از مقنی ها که همراه شهید رکن آبادی بودند مصاحبه شده است. از جمله این افراد با مرحوم صمد تقی زاده، اکبر خرسند، احمد عبدی و سرتیپ دوم احمد آرام که سرتیپ ارتش بودند و در آن منطقه حضور داشتند گفتگو شده و با خانواده شهید از طریق دامادشان مصاحبه شده است. جمع‌آوری اطلاعات دیگر هم از منابع مکتوبی که در مورد عملیات فتح‌المبین نوشته شده بود، صورت گرفت.

کل فرایند نگارش کتاب مورد اشاره شش ماه زمان برد. این کتاب یک رمان است اما ماجرای واقعی این ‌کتاب کاملاً مستند است و داستانش در منطقه و تونلی که در آن حفر شده سپری می‌شود. نویسنده یک شخصیت خیالی (الیاس) را که یک جوان ۱۷ تا ۱۸ ساله است، همراه با شهید رکن آبادی به داستان اضافه کرده است. الیاس همه وقایع را می‌بیند و به نوعی راوی ماجراست؛ اگرچه این شخصیت خیالی است اما ماجرا و حوادث سفر به قوم، اعزام و بقیه موارد همگی مستند و واقعی هستند.



منبع مهر

نوشته های مشابه