هیچ تضمینی برای وفاداری آمریکا به تعهداتش وجود ندارد
حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص بد عهدیهای آمریکا و مواضع متناقض ترامپ در خصوص ایران، گفت: با اشاره به رفتارهای گذشته ایالات متحده باید تاکید کرد که رویکرد دوگانه این کشور در قبال مذاکرات، تردیدهایی جدی درباره پایبندی آن به تعهداتش ایجاد کرده است و اقدامات تحریمی و فشارهای گذشته آمریکا نشان میدهدکه حتی در صورت احتمال انجام گفتگو، تضمینی برای وفاداری واشنگتن به تعهدات خود وجود ندارد.
وی با یادآوری بیاناتی از مقام معظم رهبری افزود: مشکل جمهوری اسلامی ایران نه با مردم و نه با دولت آمریکا، بلکه با خوی استکباری و استبدادی سیاستمداران این کشور است. این رفتار استکباری تنها مربوط به سالهای اخیر نیست، بلکه از کودتای ۲۸ مرداد، حمله به هواپیمای مسافربری ایران، حمایت از رژیم بعثی عراق در جنگ تحمیلی و همچنین پشتیبانی از گروههای معاند و تحریمهای گسترده علیه جمهوری اسلامی ایران، تاکنون ادامه داشته است.
این نماینده مجلس با بیان آنکه ایران همواره بر استقلال و خودکفایی تأکید داشته و فشارهای بینالمللی نیز مانع از این مسیر نخواهد شد، با اشاره به سابقه مذاکرات هستهای ایران و عملکرد آمریکا در توافق برجام تاکید کرد: واشنگتن نشان داده است به تعهدات خود پایبند نیست و ایران نمیتواند به وعدههای آن اعتماد کند. در دوران ریاستجمهوری حسن روحانی، مذاکرات صرفاً بر محور موضوع هستهای انجام شد. ایران به تمامی تعهدات خود عمل کرد و این موضوع مورد تأیید آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز قرار گرفت، اما طرف آمریکایی به تعهداتش پایبند نماند. دونالد ترامپ حتی پیش از ورود به کاخ سفید اعلام کرده بود که برجام را پاره خواهد کرد و پس از روی کار آمدن، به این وعده عمل کرد.
وی تصریح کرد: مذاکره باید بر اساس اصل «داد و ستد» باشد، اما در تجربه برجام، ایران تمام تعهدات خود را اجرا کرد، در حالی که آمریکا از اجرای تعهداتش سرباز زد و خروج آمریکا از برجام نشاندهنده بد بودن این توافق برای واشنگتن بود. در واقع برجام تا زمانی برای آمریکا خوب بود که ایران به تعهداتش عمل میکرد، اما وقتی نوبت به اجرای تعهدات آمریکا و رفع تحریمها رسید، این توافق برای آنها غیرقابل قبول شد و از آن خارج شدند.
حجت الاسلام ذوالنوری با اشاره به بیثباتی و بدعهدی دولت آمریکا، بهویژه در دوره ترامپ، عنوان کرد: ایران نمیتواند به چنین طرفی اعتماد کند. اگر آمریکا واقعاً به دنبال مذاکره است، باید ابتدا حسن نیت خود را ثابت کرده، تحریمها را لغو کند و حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسد.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری، خاطرنشان کرد: کلید حل مشکلات کشور در داخل است و نباید آن را در خارج جستجو کرد. ضرورت دارد همکاری میان قوای کشور برای رفع مشکلات صورت گیرد و در صورت حل مسائل داخلی، ایران میتواند از موضع قدرت و عزت با طرفهای خارجی مذاکره کند.