ورزشی

وزنه‌برداری یک مدال از المپیک بگیرد خوب است/ باید حمایت شویم


به گزارش خبرنگار مهر، پس از اینکه سجاد انوشیروانی در اسفندماه سال ۱۴۰۱ به عنوان رییس فدراسیون وزنه‌برداری انتخاب شد؛ کم کم اهالی وزنه‌برداری که همگی از نامداران این رشته ورزشی بودند در فدراسیون عهده‌دار مسوولیت شدند تا کشتی به گل نشسته وزنه‌برداری را دوباره به روزهای اوج خود برسانند.

انوشیروانی چند روز پس از ریاستش در فدراسیون وزنه‌برداری، سکان هدایت تیم ملی را به نواب نصیرشلال سپرد. انتخاب نصیرشلال در آن زمان مورد انتقاد برخی اهالی وزنه‌برداری قرار گرفت. آن‌ها معتقد بودند نواب تجربه مربیگری در تیم‌های بزرگسالان را ندارد و با توجه به شرایط وزنه‌برداری ایران بهتر است هدایت تیم به یک فرد باتجربه سپرده شود.

در نهایت انتخاب انوشیروانی، نواب نصیرشلال بود و او هدایت تیم را برعهده گرفت. اولین آزمون تیم ملی وزنه‌برداری با هدایت نصیرشلال مسابقات قهرمانی آسیا به میزبانی کره جنوبی بود که تیم ملی وزنه‌برداری موفق به کسب ۲ طلا و یک نقره و دو برنز شد و عنوان قهرمانی را از آن خود کرد. وزنه‌برداری ایران در دوره سرمربیگری نواب نصیرشلال با اتفاقات زیادی همراه بود؛ از کسب مدال طلای جهانی تا خداحافظی دو ستاره وزنه‌برداری ایران در این دوره رقم خورد.

با نواب نصیرشلال سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری در مورد سالی که گذشت و شرایط وزنه‌برداری ایران در آستانه المپیک به گفت‌وگو نشستیم که به شرح زیر است:

زمانی که تیم را تحویل گرفتم شرایط خوبی نداشت

نواب نصیرشلال در ابتدا به وضعیت وزنه‌برداری ایران در سالی که گذشت اشاره کرد و گفت: سالی که گذشت برای فدراسیون وزنه‌برداری و تیم ملی ایران خیلی سخت گذشت، ما از برخی چالش‌ها خارج شده بودیم و قرار این بود که یک سری از کارها را در سال ۴۰۲ پایه‌ریزی کنیم تا بتوانیم در سال ۴۰۳ و ۴۰۴ از آن‌ها بهره‌برداری کنیم. زمانی که تیم ملی را تحویل گرفتم، شرایط خوبی نداشت و همه کارشناسان هم این موضوع را می‌دانستند. میانگین سنی تیم بالا بود. وزنه‌برداری از شرایط خوب خود فاصله گرفته بود، به همین خاطر از همان ابتدا تلاش کردیم تا با برنامه‌ریزی پیش برویم.

 وزنه‌برداری یک مدال از المپیک بگیرد خوب است/ باید حمایت شویم

در وزنه‌برداری نیاز به پشتوانه‌سازی داشتیم

وی گفت: سال گذشته مسابقات گزینشی المپیک پیش رو ما بود، اما المپیک تنها برای چند وزنه‌بردار اهمیت داشت و در بقیه موارد ما نیاز به پشتوانه‌سازی داشتیم که در سال‌های آینده کمک حال این رشته باشیم. بنابراین المپیک و پشتوانه‌سازی در تیم ملی را پیش گرفتیم، اما در بحث پشتوانه‌سازی نیاز به زمان داشتیم تا این تغییر نسل اتفاق بیافتد. از ابتدای سال گذشته برنامه‌ریزی کردیم و به همه وزنه‌برداران هم فرصت داریم. خدا را شکر الان ۸۰ درصد تیم ما را جوانان تشکیل دادند. وزنه‌برداران قدیمی جای خودشان را به کم تجربه‌تر دادند و وزنه‌برداران المپیکی هم در شرایط نرمال هستند.

شرایط دهدار ضعیف‌تر از دو وزنه‌بردار دیگر است

سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری با اشاره به وضعیت وزنه‌برداران المپیکی عنوان کرد: در دسته ۸۹ کیلوگرم سهمیه المپیک قطعی شده. در این وزن میرمصطفی جوادی را داریم که سال گذشته به یک وزن بالاتر آمد و خدا را شکر توانست خیلی خوب جا بیافتد و مدال طلا جهانی را هم از آن خود کرد. در دسته فوق سنگین هم سهمیه علی داوودی برای حضور در المپیک قطعی شده، او نسبت به مسابقات جهانی سال‌های گذشته افزایش رکورد داشته و خدا را شکر شرایط خوبی دارد. رضا دهدار در دسته ۱۰۹ کیلوگرم نسبت به سایر وزنه‌برداران شرایط ضعیف‌تری دارد اما تمرینات خوبی داشته و ما همچنان برای کسب سهمیه المپیک به او امید داریم. امیدوار دهدار در مسابقات جام جهانی تایلند رکوردهای خوبی ثبت کند و بتوانیم سهمیه او را قطعی کنیم و در مسابقات المپیک از مدعیان باشد.

نصیرشلال عنوان کرد: آیت شریفی را هم در دسته فوق سنگین مثل علی داوودی شانس دارد و باید ببینیم چه رکوردهایی ثبت می‌کند. بقیه تیم، وزنه‌برداران جوان هستند که امیدوارم سال آینده در مسابقات جهانی که بعد از المپیک برگزار می‌شود نتایج خوبی کسب کند و شانس کسب مدال داشته باشند. یک نسل جدید در وزنه‌برداری در راه است.

در وزنه‌برداری ما همیشه در نتایج افت و خیز داشتیم

سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری در مورد خداحافظی ستارگان وزنه‌برداری و روی کار آمدن نسل جوان گفت: من به این نسل بسیار خوش‌بین هستم. ضمن اینکه تاریخ به ما ثابت کرده در وزنه‌برداری همیشه یک نسل آمده که خوب نتیجه گرفته و بعد از آن دوباره یک نسل دیگر روی کار آمد که نتیجه خوب نگرفته است. این اتفاقات بارها در وزنه‌برداری رخ داده و ما همیشه دوره‌ای افت و خیز داشتیم. خوشبختانه وزنه‌برداران ما این توانایی را دارند و فعل خواستن در وجود آن‌ها هست بنابراین هیچ وقت فکر نمی‌کنم وزنه‌برداری در یک شرایط ثابت بماند. من به این جوانان امیدوارم و قطعاً در سال‌های آینده آن‌ها نتایج درخشانی خواهند گرفت.

 وزنه‌برداری یک مدال از المپیک بگیرد خوب است/ باید حمایت شویم

اگر یک مدال هم در المپیک بگیریم خوب کار کردیم

نصیرشلال در مورد شانس مدال‌آوری وزنه‌برداری ایران در المپیک پاریس گفت: کسب مدال در مسابقات مهمی چون المپیک و رقابت‌های جهانی، به حمایت و توجه مسئولان ارتباط مستقیمی دارد. باید در درازمدت در وزنه‌برداری هزینه شود تا نتیجه بگیریم. ما شانس زیادی در وزنه‌برداری نداریم و نمی‌توانیم از الان بگوییم چه مدالی کسب می‌کنیم. اما معتقدم اگر وزنه‌برداری حتی یک مدال هم در المپیک کسب کند به این معنی است که خیلی خوب کار کردیم.

شرایط کسب سهمیه در وزنه‌برداری خیلی سخت شده است

وی گفت: شرایط برای کسب سهمیه در وزنه‌برداری خیلی سخت شده، وزنه‌بردار باید ۲ سال در یک سطح بسیار خوبی مسابقه بدهد تا بتواند سهمیه بگیرد. در سال‌های گذشته شرایط به این صورت بود که یک نفر یا یک تیم سهمیه کسب می‌کرده یا نتیجه تیمی دو سال آخر مسابقات جهانی تعداد سهمیه‌های آن کشور را مشخص می‌کرده اما الان شرایط فرق کرده است، هر کس باید خودش سهمیه بگیرد و به مسابقات اعزام شود که این شرایط واقعاً سخت است. در گذشته دست سرمربی برای انتخاب نفرات بازتر بود اما الان چنین وضعیتی وجود ندارد.

انتظار توجه بیشتری نسبت به وزنه‌برداری داریم

سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری در بحث اختصاص بودجه به وزنه‌برداری عنوان کرد: کم و کاستی‌ها زیاد بوده و هست، اما خوشبختانه با حمایت‌های انوشیروانی ما این موضوع را زیاد احساس نمی‌کنیم و در جریان نیستیم که چه کمبودهایی وجود دارد او خودش پیگیر این موضوعات است. اما واقعیت این است که وزنه‌برداری نیاز به حمایت بیشتر دارد تا عقب‌ماندگی که در سال‌های گذشته به وجود آمده برطرف شود. از کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش انتظار می‌رود به وزنه‌برداری خاص‌تر نگاه کنند تا سال‌هایی که وزنه‌برداری به هر دلیلی دچار افت شده و به لحاظ سخت‌افزایی مشکل پیدا کرده، شرایط بهتری پیدا کند. افرادی که در وزنه‌برداری هستند مثل سربازانی هستند که سلاح در اختیار ندارند و امیدوارم این توجه بیشتر شود تا بتوان در مسیر رشد قرار بگیریم.



منبع مهر

نوشته های مشابه