کاهش معضلات اعتیاد، بیکاری و طلاق در مناطق محروم
به گزارش خبرنگار مهر، امروزه گستردگی معضلات اجتماعی در جوامع مختلف، تا حدی است که نهادهای دولتی و نظارتی، از پوشش تمامی آنها ناتوان بوده و نیاز به مساعدت مردم دارند؛ از این رو گروههای جهادی، متشکل از اعضای مردمی، وظیفه ابلاغ و رسیدگی به مشکلات مناطق محروم را عهدهدار شدهاند.
زینبالسادات حقیقت، مسئول گروهجهادی نورالزهرا در بندر کنگان است. او از سال ۱۳۹۴ و با فعالیت ۳ عضو، گروه جهادی نورالزهرا را تاسیس کرد و در کارهای مختلف آموزشی، فرهنگی و توزیع بستههای معیشتی در روستاهای اطراف، مشغول فعالیت بوده است.
آنها با بررسیهای انجام یافته به این نتیجه رسیدند که نیاز اصلی در مناطق محروم روستاهای کنگان، توجه به بحث اعتیاد، طلاق و بیکاری بود؛ از این رو بیشتر توجه خود را روی این مباحث گذاشتند و با شناسایی افراد به صورت تحقیق خانهبهخانه، موفق شدند اقدامات موثری در این زمینه انجام داده و در اولین اقدام با معرفی و انتقال معتادان به کمپهای ترک اعتیاد، گام مهمی در این مسیر برداشتند.
اقدام مهم دیگر این گروه در راستای محرومیتزدایی، معرفی افراد نیازمند و یافتن شغل برای آنها بود که موفق شدند برای تعدادی از افراد روستایی که بیکار بودند و با مشکلات مختلفی مقابله میکردند، شغل پیدا کرده و مسیر بازگشت به زندگی سالم را برای این افراد مهیا کنند.
اعتیاد، معضلی جدی در مناطق محروم روستایی است
در برخی روستاهای محروم که جمعیت آن به کمتر از هزار نفر میرسد، کمپهایی تشکیل شده که در این کمپها، افراد غیربومی از مناطق دیگر میآیند و با بسط و گسترش استفاده از مواد مخدر، اعتیاد را بین اهالی روستا شایع میکنند.
افزایش گروههای جهادی و نظارت ویژه در مناطق محروم و کمبرخوردار، میتواند تا حد بسیاری در شیوع معضلاتی چون اعتیاد و فسادهای اخلاقی موثر بوده و برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی بین جوانان و نوجوانان، که به عنوان بازدارنده محسوب میشود، از گسترش روزافزون این مشکلات اجتماعی جلوگیری میکند.