تمرین عبور پهپادها از سپرهای دفاعی و جنگالی
به گزارش ایسنا به نقل از قرارگاه رسانهای رزمایش، امیرسرتیپ علیرضا شیخ سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش گفت: در ادامه مرحله عملیاتی رزمایش مشترک پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران انواع پهپادهای رزمی از نیروهای چهارگانه ارتش اهداف مورد نظر در منطقه عمومی رزمایش را با استفاده از تسلیحات دقیق و نقطهزن مورد اصابت قرار دادند.
وی ادامه داد: در این مرحله از رزمایش، پهپادهای مهاجر ۶، کرار، کمان ۱۲، باور ۵، ابابیل ۴ و ابابیل ۵ با استفاده از تسلیحات دقیق و نقطهزن بومی از جمله بمبهای قائم، موشکهای الماس ۱ و بمبهای MK-82 اهداف در نظر گرفته شده در منطقه عمومی رزمایش که شامل اهدافی شبیهسازی شده از مراکز فرماندهی و کنترل دشمن، مخازن سوخت، زاغههای مهمات، سامانههای راداری و موشکی، زیر ساخت های بندری و اماکن تجمع نفرات بود را با دقت مورد اصابت قرار دادند.
سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش با تاکید بر اینکه انواع مختلف پهپادها با برنامههای عملیاتی از پیش تعیین شده از نقاط مختلف و دوردست کشور به پرواز درآمده و با نظارت و هدایت مرکز راهکنشی رزمایش به اجرای عملیات میپردازند، خاطرنشان کرد: به دلیل دو طرفهبودن رزمایش، عبور پهپادها از سپرهای دفاعی و جنگالی تمرین و طی آن، ارزیابی موفقیت نیروهای مهاجم و یا مدافع در راستای اهداف عملیاتی و راهبردی ارتش است.
وی افزود: با توجه به اینکه این رزمایش در گستره کل کشور برگزار میشود قرارگاه راهکنشی ذوالفقار ارتش و چند قرارگاه فرعی در نقاط مختلف کشور وظیفه هدایت راهبردی و عملیاتی رزمایش را به عهده دارند.
سرتیپ شیخ با اشاره به نقش مهم پهپاد ها در جنگهای اخیر در سطح جهان، گفت: در جنگهای اخیر در سطح جهان ثابت شد که موضوع پهپاد میتواند بسیار اثرگذار باشد، لذا ارتش جمهوری اسلامی ایران در این زمینه ورود خوبی پیدا کرده و به دستاوردها و قابلیتهای بالایی دست یافته که بخشی از این توانمندیها در رزمایش حاضر به معرض نمایش گذاشته شده و توسعه و رشد این ظرفیت تا رسیدن به سطح مدنظر در دستور کار قرار دارد.
سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش با بیان اینکه سرعت پیشرفت در این حوزه در ارتش چشمگیر است و در آینده پیشرفتهای بسیار زیادی در حوزه پهپادی خواهیم داشت، گفت: در این رزمایش نوآوریهایی مانند رهگیری هوایی با هواپیمای بدون سرنشین مسلح که اقدامی بینظیر است را توسط پهپادها و با مشارکت نیروهای چهارگانه ارتش انجام دادیم.
وی در ادامه طراحی و تولید تسلیحات نقطهزن محمول بر پهپاد را از برنامههای مدون ارتش جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: افزایش قدرت آتش، برد عملیاتی پهپادها و همچنین در کنار آن استفاده از تسلیحات دقیق و نقطهزن در راستای راهبرد «یک تیر – یک هدف» جزء برنامههای دنبال شده طی سالهای گذشته بوده که با همت جهادی متخصصان جوان نیروهای مسلح در ارتش و صنایع دفاعی در قالب سامانههای سلاح محمول بر انواع پهپادها و پرنده های بدون سرنشین محقق شده است.
امیر شیخ تاکید کرد: به ملت ایران اطمینان میدهیم که پیشرفتهای بسیار خوبی در حوزه پهپادی و فناوری های شالوده شکن در ارتش جمهوری اسلامی ایران حاصل شده و این مسیر با تدابیر راهگشای فرماندهی معظم کل قوا (مدظله العالی)ترسیم گردیده تا رسیدن به نقطه مدنظر و برتری منطقهای ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام