دراختتامیه جشنواره «قهرمان ایران ۱۴۰۲» چه گذشت؟
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جشنواره، مراسم اختتامیه جشنواره تلویزیونی «قهرمان ایران» در سال ۱۴۰۲ شامگاه روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه با حضور رییس سازمان صدا و سیما، وزیر ورزش و جوانان و تعدادی از قهرمانان و پیشکسوتان عرصه های مختلف ورزش در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد.
پیمان یوسفی مجری این جشنواره در ابتدای مراسم ضمن خوشآمدگویی به مسؤولان، ورزشکاران و پیشکسوستان ورزش بیان کرد: قدردانی از دیرینهترین ویژگیهای انسانی است و در فرهنگ و دین ملت ما این موضوع محکمتر است. این قدردانی برای قهرمان ورزشی مانند بار دوم روی سکو رفتن است؛ چه برسد به اینکه چنین رخدادی در مقابل دیدگان ملت شریف و فهیم ایران باشد. شایان ذکر است نزدیک به ۵ میلیون نفر در سامانه پیامکی این اختتامیه شرکت کرده و همت به خرج دادهاند تا از عزیزان ورزشکار پشتیبانی کنند.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: این روزها هیچجایی نیست که ما به فکر غزه نباشیم. جایی که کودکان، زنان و مردان زیادی بیپناه و شهید میشوند. شاید در دیگر نقاط در دنیا این مساله اهمیت چندانی نداشته باشد ولی همچنان مردمان آگاه و فهمیدهای هستند که در مقابل ظالمان میایستند.
در این قسمت از مراسم، با پخش تیزر جشنواره «قهرمان ایران» از ابتدای پخش در دوسال قبل تا اختتامیه آن مرور و در ادامه بخش اول این اختتامیه نماهنگی با موضوع فلسطین و غزه پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
نشان حاج قاسم سلیمانی، تیم ملی فوتبال و چند قدردانی ویژه
در ادامه برای همراهی و همدلی با مردم قهرمان غزه، «نشان حاج قاسم سلیمانی» جشنواره قهرمان ایران در بخش داخلی به الناز دارابیان و در بخش خارجی به هواداران تیم سلتیک اسکاتلند رسید.
الناز دارابیان ضمن تشکر از مسؤولان جشنواره بیان کرد: من این جشنواره را فرصت مناسبی برای رشد ورزش معلولان میدانم.
در ادامه نیز نشان «یار ایرانی جبهه مقاومت» به تیم ملی فوتبال ایران اهدا شد و از مهدی محمدنبی، سرپرست تیم ملی فوتبال، دعوت شد تا برای دریافت جایزه روی صحنه حاضر شود.
مهدی محمدنبی با تشکر از این برنامه ورزشی عنوان کرد: ۵۰ فدراسیون در کشور فعالیت دارد و این انگیزه خوبی برای قهرمانان در بعد ورزشی و معنوی است. من به ۲ باشگاه پرسپولیس و استقلال تبریک میگویم که در مسیر بورسسازی قرار گرفتهاند. امیدوارم که این مسیر به شکلی پیش برود که ما شاهد حضور تمام باشگاههای کشور در مسیر حرفهای باشیم.
در ادامه از ناصر ابوشریف نماینده جهاد اسلامی فلسطین در تهران و خانواده شهید اماناللهی دعوت به عمل آمد تا برای دریافت «تندیس شهیدالقدس» روی صحنه بروند.
نماینده جهاد اسلامی فلسطین در تهران ضمن تشکر از مسؤولان و ورزشکاران ایرانی عنوان کرد: مردم فلسطین و به ویژه مردم غزه با یک قتل عام و کشتار برنامهریزی شده از سوی رژیم صهیونیست اسراییل و حامیان آن مواجه هستند. ورزشکاران توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند و بیشتر از ۲۸ موسسه ورزشی توسط این رژیم منحوس کاملا نابود شده است. این تکریم از نظر من بسیار مهم است، اینکه در کنار مردم و ورزش غزه بایستید و رژیم صهیونیستی را مجازات کنید.
آرزوی خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس محقق شد
کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان هم در ادامه این مراسم بیان کرد: امروز روز بسیار خوبی برای من و جامعه ورزش است. ما امروز شاهد بودیم که آرزوی دیرینه کشور یعنی خصوصیسازی ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس با حمایتهای دولت محترم محقق شد. امیدواریم که بتوانیم به خوبی راه خصوصیسازی ورزش در کشور را با همراهی خانواده ورزش و رسانه ملی ادامه دهیم.
هاشمی اظهار کرد: این نشست حاصل زحمات دستاندرکاران صداوسیمای جمهوری اسلامی، هیات داوران، فدراسیونهای ورزشی و وزارت ورزش به عنوان یک کار مشترک است. امیدوارم ما هر چه بیشتر از این جشنوارهها داشته باشیم تا از ظرفیتهای خوب ورزش قهرمانی و شناساندن آن به جامعه استفاده لازم را ببریم. من از دکتر پیمان جبلی و همکاران شبکه ورزش تشکر میکنم که شرایطی را فراهم کردند تا بتوانیم قهرمانان ایران را در سال ۱۴۰۲ معرفی کنیم.
وی گفت: ما با کمک و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه ۳۴۲۸ پروژه نیمهکاره در سطح کشور را شناسایی کردیم. دستورکار ما این است که تا زمان بهرهبرداری این پروژهها، پروژه جدیدی را آغاز نکنیم. در سال جدید هفتهزار میلیارد تومان برای تکمیل این پروژهها پیشبینی شده است. شایان ذکر است که ما خوشبختانه نسبت به سال گذشته ۹۴ درصد رشد داشتهایم.
وزیر ورزش و جوانان در بخش دیگری از صحبتهای خود یادآور شد: ما در سال جاری مبلغ ۳۲۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی مجموعه ورزشی آزادی منظور کردهایم تا مسایل و مشکلات آن برطرف شود. همچنین احداث مجموعه بزرگ بینالمللی در دستور کار دولت قرار گرفته و ان شاءالله با استفاده از ظرفیتپیمانکارهای داخلی و خارجی یک مجموعه درخور قهرمانان کشورمان ایجاد کنیم تا بتوانیم شاهد میزبانیهای خوبی در این مجموعه بینالمللی باشیم.
هاشمی تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که مقام معظم رهبری در نشستهایشان با ورزشکاران تاکید دارند، رسیدگی به مسایل و مشکلات قهرمانان و پیشکسوتان است که به عنوان یک محور اصلی در دستور کار مجموعه کار خانواده ورزش قرار گرفته است. امیدواریم که با حمایتهای دولت و مجلس بتوانیم کارهای بزرگی در این زمینه انجام دهیم.
هاشمی در پایان گفت: محور اصلی برنامه ملی پیشرفت بر اساس توسعه ورزش همگانی به عنوان موضوع و شاخص اصلی این برنامه قرار گرفته است. هدف ما این است که بیش از ۵۰ درصد جامعه ما بتوانند از طریق ورزش به سلامت خود کمک کنند. ما در حال حاضر ۳۴۰۰۰ باشگاه در سراسر کشور داریم که این تعداد میتوانند در تولید شغل به ورزش کشور کمک کنند؛ چرا که ما اعتقاد داریم باشگاهها بازوان اصلی ورزش کشور هستند.
سید مهدی میرجلیلی جایزه زیباترین گل را دریافت کرد
در ادامه حسین حقیقی، خواننده کشور برای اجرای ترانه عزیزم ایران روی صحنه رفت.
در ادامه جشنواره اختتامیه قهرمان ایران، جایزه «زیباترین گل» سال ورزش در سال ۱۴۰۲ به انتخاب مردم ایران به سید مهدی میرجلیلی از تیم ملی فوتبال ساحلی رسید.
مهدی میرجلیلی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در اختتامیه و تشکر از رای مردم بیان کرد: هم من و هم تمام اعضای تیم ملی فوتبال ساحلی جانمان را برای خوشحال کردن دل مردم شریف ایران میگذاریم.
دیپلم افتخار «زیباترین صحنه ورزشی» سال ورزش در سال ۱۴۰۲ به انتخاب مردم ایران به ساره جوانمردی رسید.
ساره جوانمردی به دلیل حضور در مسابقات بینالمللی امکان حضور در این اختتامیه را نداشت و با ارسال یک ویدیو از مردم برای آرای ارسالیشان تشکر کرد.
بازی ایران و ژاپن و جایزه زیباترین صحنه ورزشی
در ادامه جایزه «زیباترین صحنه ورزشی» سال ورزش در سال ۱۴۰۲ به انتخاب مردم ایران به پیروزی تیم ملی فوتبال در مقابل ژاپن رسید.
وحید امیری به نمایندگی از بازیکنان تیم ملی فوتبال برای دریافت تندیس حضور یافت و اظهار کرد: از همه مردم عزیز کشورم تشکر میکنم که با آرای خودشان این صحنه ماندگار را رقم زدند. برای تمام مردم کشورم آرزوی توفیق و سربلندی روزافزون دارم.
تیم ملی هاکی بانوان برترین تیم ملی شد
در ادامه دیپلم افتخار «برترین تیم ملی» سال ورزش در سال ۱۴۰۲ به انتخاب مردم ایران به تیم هاکی بانوان رسید.
شایان ذکر است که این تیم بعد از چهار سال تشکیل شدن، به مقام قهرمانی آسیا دست یافته است.
این تیم جهت پوشش مسابقات هاکی روی یخ با اهدای پیراهن تیم ملی به پیمان جبلی، ریاست صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، از وی قدردانی به عمل آورد.
سنایی به نمایندگی از تیم ملی هاکی روی یخ بانوان توضیح داد: این کشور پر از نخبه است که اگر دیده شوند، میتوانند اتفاقات بزرگی را رقم بزنند؛ مانند این تیم هاکی روی یخ. ممنون از مردم شریف ایران که انقدر بزرگوارانه کنار ما ایستادند و همچنین از وزیر محترم ورزش و ریاست صداوسیما تشکر میکنم که با پخش مسابقات به دیده شدن ما کمک کردند.
معرفی تیم ملی فوتبال ساحلی به عنوان برترین تیم ملی
در ادامه جایزه «برترین تیم ملی» در سال ۱۴۰۲ به انتخاب مردم ایران به تیم ملی فوتبال ساحلی رسید.
بیکوردی سرپرست تیم ملی فوتبال ساحلی برای دریافت تندیس روی صحنه رفت و از رای مردم و حمایت مسؤولان تشکر کرد.
در ادامه یک تیزر با صدای محسن چاووشی و برای تقدیر از ورزشکاران و کاروان فرزندان ایران (قهرمانان پارالمپیک آسیایی) پخش شد و جایزه «افتخار تاریخی» ورزش ایران در سال ۱۴۰۲ به کاروان فرزندان ایران (ورزشکاران پاراالمپیک ایران) رسید.
سپس غفور کارگری از مسؤولان برای برگزاری این جشنواره عنوان کرد: با عنایت خداوند و ائمه اطهار (ع) یک حرکت بینظیر در تاریخ ورزش ایران به وقوع پیوست و کاروان فرزندان ایران به مقام نایب قهرمانی پارآسیایی دست یافت.
در ادامه جایزه «برترین ورزشکار پاراالمپیک» ورزش در سال ۱۴۰۲ به انتخاب مردم ایران به رزا ابراهیمی در رشته پاراتکواندو رسید.
محبوب بودن مهم تر از ستاره بودن است
پس از اجرای این بخش پیمان جبلی، ریاست صداوسیمای جمهوری اسلامی به جایگاه سخنرانی رفت.
وی توضیح داد: این جشنواره مصداق تحول در عرصه فرهنگ و رسانه است و به اعتقاد من «قهرمان ایران» میتواند یکی از مصادیق فتوحات فرزندان مردم ایران باشد. جوانان و دانشمندان ما در نیروهای مسلح با عملیات صادق در هفته گذشته افتخار تاریخی را برای ما آفریدند. در عرصه ورزش هم قهرمانان ملی عناصر هویتی ملت ما هستند و باید در قاب تصویر رسانه ملی حضور داشته باشند. این وظیفه ملی و ذاتی ماست که متواضعانه در خدمت این قهرمانان باشیم.
جبلی افزود: انتخاب کننده نهایی در این جشنواره مردم، صاحبان اصلی رسانه و کشور، هستند. حدود ۵ میلیون نفر در این آرا شرکت کردند و این یک افتخار برای رسانه ملی و ورزشکاران ماست. در ورزش ستاره بودن کافی نیست، محبوب بودن مهم تر از ستاره بودن است و برگزیدگان این جشنواره محبوب دل مردم هستند. تعداد آرای این جشنواره نماد این است که مردم ما قدردان ورزش کشورمان هستند.
رییس سازمان صدا و سیما در پایان صحبت های خود گفت: رهبر معظم انقلاب میفرمایند که قهرمانان نمایندگان هویت ملی ما و بهترین رسانه برای معرفی هویت ایرانی هستند. باید گفت که قهرمانان رسانهتر از رسانه و نماد اخلاق جوانمردی هستند؛ قهرمانانی مانند ابراهیم هادی. بدانیم که ورزش اقتداری برای کشور به وجود میآورد که هیچ دشمنی قادر به پوشاندنش نیست.
معرفی برترین های ورزش در سال ۱۴۰۲
در ادامه دیپلم افتخار «قهرمان فردا»ی ورزش در سال ۱۴۰۲ به انتخاب مردم ایران به محمد بیرانوند رسید.
بیرانوند ضمن تشکر از مردم بیان کرد: ان شاءالله بتوانم در المپیک این لطف مردم را جبران کنم.
جایزه «قهرمان فردا»ی ورزش در سال ۱۴۰۲ به انتخاب مردم ایران هم به امیررضا معصومی رسید.
پرویز معصومی، پدر امیررضا معصومی بیان کرد: بسیار برای من جای خوشحالی دارد که مردم ایران برای دومین سال امیررضا را به عنوان «قهرمان فردا» انتخاب میکنند. دست تکتک مردم ایران را میبوسم که به این جشنواره دامن زدند و از ورزشکاران حمایت میکنند.
در ادامه لوح تقدیر «برترین مربی» ورزش در سال ۱۴۰۲ به انتخاب مردم ایران به حسین عبدی رسید.
حسین عبدی ضمن تشکر از مردم برای آرای ارسالیشان، عنوان کرد: اینکار مسؤولیت را برای ادامه کار سنگین کرد. امیدوارم این وظیفه دشوار را به خوبی انجام دهیم و بتوانیم دوباره پرچم را بالا ببریم.
جایزه «برترین مربی» ورزش در سال ۱۴۰۲ به انتخاب مردم ایران نیز به علی نادری سرمربی تیم فوتبال ساحلی رسید.
نادری ضمن تشکر از مردم و مسؤولان اظهار کرد: هیچ افتخاری بالاتر از شاد کردن دل مردم و بالا بردن پرچم کشورمان نیست.
همچنین جایزه «بانوی ورزش ایران» در سال ۱۴۰۲ به انتخاب مردم ایران به ناهید کیانی رسید.
کیانی پس از دریافت تندیس بیان کرد: این ارزشمندترین دستآورد من در کل دوران ورزشی است چون توسط مردم انتخاب شدهام؛ مردمی که من سال ها برای خوشحالی آنها میجنگیدم.
معرفی آقای ورزش ایران در سال ۱۴۰۲
جایزه «آقای ورزش ایران» در سال ۱۴۰۲ به انتخاب مردم ایران به امین میرزازاده رسید.
امین میرزازاده پس از ابراز خوشحالی از آرا مردم و تشکر از مسؤولان عنوان کرد: جنگیدن برای خاک وطن حتی به وسعت یک تشک، بزرگترین وظیفه سرباز یک ملت است. هیچ نامی بزرگتر از نام مردم ایران و هیچ بامی بلندتر از افتخارات ایران وجود ندارد.
پس از اهدای تندیسها و جوایز تیزری از مجموع قهرمانیهای ایران در سال ۱۴۰۲ پخش و بعد از آن نیز گروه ورزشکاران باستانی برای اجرا روی صحنه آمدند.
در ادامه برنامه نیز فدراسیونهای برتر که با نظر کارشناسان مشخص شده بودند به ترتیب زیر اعلام شدند.
جایزه فرهنگی «فدراسیون برتر» به فدراسیون جانبازان و توانیابان رسید.
همچنین جایزه بیشترین رشد و پیشرفت به «فدراسیون تنیس روی میز» رسید.
در ادامه جایزه بهترین فدراسیون ورزشی در سال ۱۴۰۲ به «فدراسیون کشتی» رسید.
همچنین جایزه بهترین داور ورزش در سال ۱۴۰۲ به رضا پیکرآرا داور شمشیربازی رسید.
در پایان جشنواره نیز نشان «شهید ابراهیم هادی» به خانواده شهید احسان بابایی ورزشکار شهید مدافع وطن تقدیم شد.