اقتصادی

اعطای نشان بین المللی توسعه روستایی به وزارت جهاد کشاورزی



اعطای نشان بین المللی توسعه روستایی به وزارت جهاد کشاورزی

به گزارش خبرگزاری مهر، امروز دوشنبه ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۳، در دیدار مدیرکل مرکز بین‌المللی توسعه روستایی یکپارچه برای آسیا و اقیانوسیه (سیرداپ) با وزیر جهاد کشاورزی نشان عالی توسعه روستایی به پاس اقدامات جمهوری اسلامی ایران و وزارت جهاد کشاورزی در راستای فراهم کردن اقدامات مؤثر برای امنیت غذایی، توسعه روستایی و رفع فقر به وزارت جهاد کشاورزی اعطا شد.

در دیدار غلامرضا نوری قزلجه و چاندرا شکارا، اقدامات مؤثر وزارت جهاد کشاورزی در توسعه روستایی، ایجاد اشتغال و رفع فقر و توسعه منابع انسانی و شبکه‌های ارتباطی، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

نوری با تاکید بر سیاست روستا محوری، توسعه کشاورزی ایران را گره خورده با توسعه روستاها دانست و توجه به کشاورزان و منابع انسانی تولیدکننده محصولات کشاورزی را از راهبردهای وزارت جهاد کشاورزی در این دوره اعلام کرد.

چاندرا شکار هم در این دیدار با قدردانی از سیاست‌ها و خط و مشی جمهوری اسلامی ایران در توسعه روستایی و همگامی با برنامه‌های بین‌المللی سیرداپ در رسیدن به اهداف جهانی مرکز بین‌المللی توسعه روستایی یکپارچه برای آسیا و اقیانوسیه، نشان عزیزالحق را به وزیر جهاد کشاورزی اعطا کرد.

نشان عزیزالحق به یاد بنیان‌گذار فقید سیرداپ متفکر، فیلسوف و سیاست‌گذار بنگلادشی که نقش بزرگی در توسعه و سازماندهی مردم روستای کومیلا داشت، به افراد، نهادها و سازمان‌های فعال در توسعه روستایی اعطا می‌شود.
گفتنی است سیرداپ به عنوان مرکز منطقه‌ای و بین دولتی که دارای ارتباط عمیق با سازمان خواربار کشاورزی ملل متحد (فائو) است در سال ۱۹۷۹ میلادی تأسیس شد. مرکز این نهاد در کشور بنگلادش است و اکنون ۱۵ کشور شامل جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، بنگلادش، فیجی، هندوستان، اندونزی، جمهوری دموکراتیک خلق لائو، مالزی، میانمار، نپال، پاکستان، فیلیپین، سریلانکا، تایلند و ویتنام عضو آن هستند.

جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۳ و با قانون مصوب مجلس شورای اسلامی به عضویت مرکز مذکور درآمد. وزیر جهاد کشاورزی نماینده کشور در شورای حکام، و مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی به عنوان مؤسسه رابط جمهوری اسلامی ایران (Country Linked Institute (CLI)) و نماینده کشور در کمیته‌های اجرایی و فنی این مرکز است.

رسالت سیرداپ جلب همکاری و استفاده از تجارب کشورهای عضو جهت ارتقای سطح زندگی روستاییان است. همچنین مأموریت این مرکز بین‌المللی فراهم کردن زمینه‌های اثر گذاری برای تدوین سیاست‌ها و اجرای برنامه‌ها در راستای توسعه روستایی و کاهش فقر از طریق ارتباط مؤسسات مرتبط با سیرداپ است و تلاش می‌کند تا اهداف زیر را در منطقه آسیا و اقیانوسیه و کشورهای عضو حاصل کند؛
• بهبود بخشیدن به همکاری‌های منطقه‌ای
• فراهم نمودن زمینه توصیه‌های سیاستی مؤثر بر توسعه روستایی
• ارائه بهترین فعالیت‌های عملی برای توسعه روستایی و کاهش فقر
• کمک به فعالیت‌ها و اقدامات مرتبط با توسعه منابع انسانی روستایی
• زمینه سازی برای ایجاد شبکه‌های اطلاعات و آمار و به اشتراک گذاری تجربیات در حوزه توسعه روستایی.



منبع مهر

نوشته های مشابه