فرهنگی

خلاصه وضعیت این‌روزهای سربازهای اسرائیل؛ مواد، الکل و خودکشی



خلاصه وضعیت این‌روزهای سربازهای اسرائیل؛ مواد، الکل و خودکشی

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: این روزها استفاده از مواد مخدر در میان نظامیان صهیونیستی روند پرشتابی گرفته است؛ موضوعی که بیش از هرچیز بخشی از بحران روحی و روانی در میان نظامیان را نشان می‌دهد.

یکی از مهم‌ترین چالش‌های درونی ارتش رژیم صهیونیستی، مشکلات و ضعف‌هایی است که به مسائل لجستیکی و یا تجهیزات نظامی و فنی مربوط نیست، بلکه این مشکلات به‌صورت ساختاری در میان نیروی انسانی ارتش رژیم صهیونیستی وجود دارد. طی چند ماه گذشته نیز گزارش‌های متعددی از رواج افسردگی و خودکشی در میان نظامیان صهیونیستی منتشر شده است و دو هفته پیش خودکشی دو تن از نظامیان رژیم صهیونیستی به نگرانی بسیار زیاد رئیس ستاد ارتش این رژیم منجر شد، تا آنجا که او خواستار جلوگیری از تکرار این خودکشی‌ها شد.

علی معروفی آرانی پژوهشگر حوزه یهودیت و صهیونیسم در همین زمینه یادداشتی را با محوریت عملیات طوفان الاقصی نوشته که برای انتشار در اختیار مهر قرار گرفته است.

مشروح این‌یادداشت در ادامه می‌آید؛

نیمی از صهیونیست هایی که به طور مستقیم تحت تأثیر عملیات طوفان الاقصی قرار گرفته اند، مصرف مواد اعتیادآور را افزایش داده اند و در نئشگی وخماری سیر می کنند. با شروع حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به غزه، درصد ساکنان سرزمین های اشغالی که از مواد اعتیادآور خطرناک مانند الکل، حشیش، دمنوشها و سایر داروهای مخدر استفاده می کنند به ۲۵ درصد افزایش یافته که این رقم درمیان نظامیان صهیونیست حتی پس از پایان دوره حضورشان در جنگ نیز ثابت مانده است.

بر اساس مطالعه‌ای که در ماه‌های نوامبر و دسامبر انجام شد، پس از حمله ۷ اکتبر و جنگ پس از آن، نیمی از بازماندگان حمله، مصرف مواد اعتیادآور را افزایش دادند و درصد آواره‌ها به ۳۳ درصد رسید و در اراضی اشغالی مصرف قرص‌های خواب‌آور و مسکن‌ها به ترتیب ۱۸۰ درصد و ۷۰ درصد افزایش یافته است.

این در شرایطی است که جنگ در غزه ولبنان ادامه دارد و نظامیان صهیونیست در رویارویی با رزمندگان مقاومت وحزب الله متحمل خسارات سنگین شده‌اند.ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز نبرد طوفان الاقصی به طور قطره چکانی هر روز اسامی شماری از کشته‌های نظامی خود را اعلام می‌کند، این اقدام به علت شمار بالای تلفات نظامیان صهیونیست در جنگ غزه و ترس از واکنش‌های بیشتر در داخل سرزمین‌های اشغالی انجام می‌گیرد.در همین حال، به گزارش رسانه‌های صهیونیستی، آمار زخمی‌هایی که ارتش اسراییل اعلام می‌کند، با آماری که بیمارستان‌های این رژیم ارائه می‌دهند، اختلاف زیادی دارد.

استفاده از مواد افیونی و مخدر در میان نظامیان صهیونیستی تازگی ندارد و این نظامیان سال‌هاست با مواد مخدر آشنا هستند. مقاله‌ای در سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا موجود است که تاریخ انتشار آن به سال ۱۹۹۳ بازمی‌گردد و در آن گفته شده حداقل ۶.۱ درصد از سربازان ارتش رژیم صهیونیستی مصرف برخی از مواد مخدر را گزارش داده‌اند.

براساس این گزارش تحقیقی، مصرف الکل در میان نظامیان حدود ۷۰ درصد است که آمار بسیار بالایی محسوب می‌شود. گزارش دیگری که سال ۲۰۱۲ توسط یک موسسه انگلیسی انجام شد، آمار استفاده از مواد مخدر در میان نظامیان صهیونیستی را تا ۲۲ درصد اعلام کرد و نشان داد که از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۲ مصرف مواد مخدر در ارتش رژیم اسرائیل حدود ۴ برابر شده است.

بعدها در سال ۲۰۲۱، جروزالم‌پست در گزارشی اعلام کرد که ماده مخدر حشیش پرطرفدارترین ماده افیونی در میان نظامیان است. این روزنامه با هشدار نسبت به افزایش استفاده از حشیش توسط نیروهای نظامی اعلام کرد که استفاده از مواد مخدر هنجارهای ارتش و مأموریت آن‌ در حفاظت از مرزها را با خطر روبه‌رو کرده است. براساس گزارش جروزالم‌پست، افزایش استفاده از حشیش در میان نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی حتی تا آنجا زیاد شد که فرماندهی ارتش از حذف مزایای نظامیان معتاد به حشیش و کاهش رتبه نظامی آنها خبر داده و اعلام کرد که سخت‌گیری را بیشتر خواهد کرد. با این حال به نظر می‌رسد که این سخت‌گیری‌ها تاثیری برای کاهش استفاده از مواد مخدر در ارتش رژیم صهیونیستی نداشته است.

روزنامه یدیعوت آحارانوت اخیرا اعلام کرده بود، گسترش مشکلات روحی و روانی در میان نظامیان صهیونیست باعث شد تا مسئولان درمانی ارتش بخش ویژه‌ای را برای بازتونی روانی نظامیان ایجاد کرده و از روان پزشکان زیادی دعوت به همکاری کند.

در آوریل ۲۰۲۲، درصد اسرائیلی‌ها که از مواد بسیار خطرناک روانگردان استفاده می‌کردند به ۲۲.۷ درصد رسید و با شروع حملات تجاوزکارانه این رژیم به غزه، و در طول آن تا سالجاری این میزان به ۲۶.۶ درصد رسیده است.(۱)

در گزارش مرکز اسرائیلی درمان اعتیاد و سلامت روان همچنین آمده است: مواردی همچون افزایش شدید مصرف مسکن ها هم به ثبت رسیده که در طول سال جنگ ۲.۵ برابر شده است و این در حالی استکه قبل از جنگ، تنها ۳.۸ درصد از ساکنان «اسرائیل» مسکن مصرف می کرده اند، اما در ژوئن ۲۰۲۴ این میزان به ۹.۵ درصد افزایش یافته است.

به ویژه منطقه شمال سرزمین اشغالی که مورد حمله حزب الله درحمایت از ملت و مقاومت غزه قرار گرفته، بیشترین جهش در استفاده از داروهای آرام بخش اعتیادآور به میزان ۸.۵ درصد را به ثبت رسانده است، درهمین زمینه منطقه غوش دان یعنی مرکز رژیم اشغالگر و در قلب آن شهر تل آویو در رتبه دوم مصرف این مواد، قرار گرفته است. در منطقه جنوب اسرائیل نیز مصرف مواد اعتیاد آور ۴ درصد و در قدس اشغالی ۲.۴ درصد افزایش داشته است.

هاآرتص به نقل از پروفسور یوسی تفی پلز، رئیس مرکز تحقیقات خودکشی و دردهای روانی در مرکز آکادمیک روبین، اذعان داشته «این برای من بسیار تعجب آور بود، زیرا ما عادت نداریم که خودکشی در حین جنگ ودرگیری اتفاق بیفتد و این موارد نشان دهنده شدت وحشیگری ها و جنایتهایی است که در آن ساعات نبرد در نوار غزه رخ داده و بر وضعیت روانی سربازان تاثیر گذاشته است.»

این روزنامه اسرائیلی در پایان گزارش خود به گفته ارتش صهیونیستی، نوشته است: «هیچ وجه اشتراکی بین این موارد خودکشی و آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاده یافت نشده، اما خود بستگان و سربازان همکار خودکشی‌ کرده ها، گزارش داده اند که بخشی از سربازان کشته شده از ناراحتی‌های روانی ناشی از جنایاتی که در غزه با آن‌ها روبرو شده‌اند، رنج می‌برند.»

این روزنامه به نقل از کارشناسان می نویسد: بیشتر موارد خودکشی در ارتش مربوط به سربازان جوان است، اما در حمله ۷ اکتبر، «عملیات طوفان الاقصی» حماس، ناگهان ارتش اسرائیل با تمایلات خودکشی در میان سربازان و افسران خود در خدمت دائمی و در میان ۳۰ و ۴۰ ساله ها در خدمت ذخیره مواجه شده است. با اشاره به اینکه فهرست سربازانی که خودکشی کرده اند، شامل سربازانی که از خدمت مرخص شده و پس از آن در نتیجه آثار درگیری خودرا کشته اند، نیست و در تمام سالیان گذشته ارتش اسرائیل آمار سربازانی را که خودکشی کرده‌اند رد کرده و در این امر پنهانکاری می کند.

دکتر شائول گفت: بیمارانش از او «چیزی» می‌خواهند و این را توجیه می‌کنند: «پسرم در غزه می‌جنگد، من باید بخوابم وگرنه نمی‌توانم سر کار بروم.»

فردی که خود را «یونی» معرفی کرد و توسط ارتش رژیم صهیونیستی فراخوانده شده، به دلیل اینکه در آستانه شروع درمان اعتیاد خود به مواد مخدر بود، خدمت سربازی خود را به تعویق انداخت. این جوان ۱۹ ساله گفت: «من در طول همه‌گیری کووید ۱۹ شروع به مصرف مواد کردم و با جنگ بدتر شد… این راهی برای فرار از واقعیت است.

متان، یک سرباز در میان نیروهای مستقر در غزه که تیم خبرگزاری فرانسه یک بار در قدس با او ملاقات کرد، گفت: مواد مخدر به من اجازه می‌دهد فراموش کنم.

وی افزود: می‌دانم که جنگ فایده‌ای ندارد، اما باید در آن شرکت کنیم.

دکتر شائول نتیجه گرفت که بر اساس این مطالعه، از قبل واضح است که ما در آستانه یک اپیدمی هستیم که نشان می‌دهد بخش‌های بزرگی از جمعیت به مواد اعتیادآور وابسته خواهند شد. شیوع فساد و رذایل اخلاقی و اعتیاد برخی از سیاستمداران و اعضای «کنست» به مواد مخدر به موضوع مورد بحث رسانه‌های صهیونیستی تبدیل شده است.

بر اساس آمار منتشر شده در سرزمین‌های اشغالی دست کم ۱۰ درصد از اعضای کنست به مصرف مواد مخدر اعتراف کرده‌اند.(۲)

گزارشگر کانال ۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در این باره گفت که بر اساس تحقیقات بعمل آمده دو تن از اعضای فراکسیون شلی یحیمویچ رئیس حزب کار به‌نام‌های ستافشی ویر و ایتان کابل به اعتیاد به مواد مخدر متهم شدند.«یوآل روبوزوف»، «عادی کول»، «یفعات کاریف» و «میخائیل روزین»، «گیل اون» از حزب میرتس و «میکی روزنتال از حزب کار و «بنی» از حزب لیپید در لیست متهمان به اعتیاد به مواد مخدر قرار دارند.

گزارشگر شبکه ۲ رژیم صهیونیستی با بیان این موضوع که اعتراف کنندگان به مصرف مواد مخدر عموما از فراکسیون میانه‌روی کنست هستند به طرح این سوال پرداخت که آیا تنها چپ گراها مرتکب رذایل اخلاقی می شوند یا راستگراها حقیقت را انکار می‌کنند؟

پژوهشی دیگر که توسط مرکز مبارزه با اعتیاد رژیم صهیونیستی یک ماه پس از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» انجام شد، نشان داد که مصرف الکل، قرص های آرام بخش، قرص های خواب و مُسکن ها مصرف صعودی داشته است.

براساس این پژوهش، یک میلیون صهیونیست ساکن سرزمین های اشغالی فلسطین مصرف الکل، مواد مخدر و داروها را پس از هفتم اکتبر افزایش داده اند و حدود ۱۶۵ هزار صهیونیست، برای نخستین بار از این مواد استفاده کرده و یا پس از ترک طولانی مدت، به مصرف این مواد روی آورده اند.این پژوهش نشان داد که نیمی از صهیونیست هایی که به طور مستقیم تحت تاثیر عملیات طوفان الاقصی قرار گرفته اند، مصرف مواد اعتیادآور را افزایش داده اند.

منابع؛

۱- روزنامه یدیعوت آحارانوت

۲- گزارش جهان به نقل از العال



منبع مهر

نوشته های مشابه