فرهنگی

معرفی برگزیدگان نخستین جایزه پژوهش سال تئاتر ایران



معرفی برگزیدگان نخستین جایزه پژوهش سال تئاتر ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه نخستین جایزه پژوهش سال تئاتر ایران امروز شنبه ۲۴ آذر با تجلیل از فرهاد ناظرزاده کرمانی، رضا سرور، نشر بیدگل و معرفی برگزیدگان در تالار رودکی برگزار شد.

برگزیدگان نخستین جایزه پژوهش سال تئاتر ایران به شرح زیر هستند:

بخش مقالات علمی

اثر برگزیده

بنابر رای هیئت داوران بخش مقالات علمی متشکل از محمدباقر قهرمانی، بهرام جلالی پور و مریم دادخواه تهرانی دیپلم افتخار، تندیس جایزه پژوهش و هدیه نقدی به مرتضی غفاری (به عنوان نویسنده مسئول) به همراه حمیدرضا شعیری و پویا رئیسی برای تالیف مقاله «تعزیه سیار در صحنه شهر، بررسی نشانه- معناشناختی سیالیت مکان در تعزیه ضیابر» منتشر شده در نشریه علمی «باغ نظر» تعلق گرفت.

بخش پایان نامه های کارشناسی ارشد

اثر برگزیده

بنابر رای هیئت داوران بخش پایان نامه های کارشناسی ارشد متشکل از محمدباقر قهرمانی، بهرام جلالی پور و مریم دادخواه تهرانی دیپلم افتخار، تندیس جایزه پژوهش و هدیه نقدی به احسان آجرلو برای تالیف پایان نامه کارشناسی ارشد «نقش خاطره در بر ساخت تاریخ در درام دوران پهلوی اول بر اساس آرای پل ریکور» با راهنمایی استاد کامران سپهران ارائه شده در دانشکده هنر دانشگاه سوره تعلق گرفت.

بخش رساله های دکتر

اثر برگزیده

بنابر رای هیئت داوران بخش رساله های دکتری متشکل از محمد باقر قهرمانی، بهرام جلالی پور و مریم دادخواه دیپلم افتخار، تندیس جایزه پژوهش و هدیه نقدی به عرفان ناظر برای تالیف رساله دکتری «تاریخ مفهوم تجدد در ادبیات نمایشی ایران: معناشناسی تجدد و تجدد ستیزی در ادبیات نمایشی از 1250 تا 1356 خورشیدی» با راهنمایی رحمت امینی و بهروز بختیاری ارائه شده در دانشکده پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران اهدا شد.

بخش کتاب های تالیفی – پژوهشی

بیانیه‌ هیئت داوران بخش کتاب نخستین جایزه ‌پژوهش سال تئاتر ایران

«به نام خداوند جان آفرین / حکیم سخن در زبان آفرین

به همت اداره‌ کل هنرهای نمایشی، پویش پژوهشی ارزنده‌ای باعنوان نخستین جایزه‌ پژوهش سال تئاتر ایران برگزار شده است واینک، در گام پایانی این پویه و در آستانه‌ مقصد نهایی آن قرارگرفته‌ایم.

این رقابت پژوهشی میان محققان تئاتر ایران در حالی برگزار شد که هر یک از آنان، آثار خود را در قالب کتاب، پایان نامه و مقاله، پیش از انتشار این فراخوان نوشته بودند و در واقع بدون چشم‌داشت به بهره و پاداش و صرفاً به اقتضای ذوق و عشق خود به امر پژوهش و تئاتر ایران، به ناگهان وارد گود رقابتی شدند که پیروزی در آن هرگز هدفِ نخست آنها برای نوشتن کتاب و مقاله و رساله نبوده است. از این گذشته چه بسا پژوهشگرانی هم بوده‌اند که خود، پس از انتشار فراخوان این جایزه پا به میدان رقابت ننهادند و به جای آنها، ناشرانِ آثار ایشان، پژوهش‌های ارزشمند آنان را به دبیرخانه‌ این پویش ارسال کردند.

به هر روی هدف اداره کل هنرهای نمایشیِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتقای ظرفیت‌های علمی تئاتر ایران بوده و آشکار است که کسی به سودای کسب صله از سلطان، قصیده‌ای به ستایش از او نسروده است.

اینک در خان پایانیِ این فرایند علمی، داوران بخش کتاب، ناگزیر بوده‌اند از میان انبوه آثار گرانقدر پژوهشی، فقط یکی را برگزینند. بی‌گمان داوری دشوار و طاقت‌فرسایی بوده است؛ به ویژه آنکه ازمیان نام‌آشنایان و استادان فن تئاتر، برگزیدن یکی، نیاز به شهامت و جسارت شایانی دارد و چه بسا ما را از فروتنی دور کند و حتی پرده‌های تواضع را بدرد. اما هیئت داوران پیش از آنکه به خود بنگرد و بیش از آنکه گرفتار شرم گفتار و اتخاذ حیا در برابر بزرگان واستادان هنر تئاتر گردد، تنها با رویکردی دانش‌ورزانه و با توجه و تمرکز بر روشمندی علمی و نوآوری محتوایی در متون پژوهشی، اثر نهایی را برگزید. اما پیش از اعلام نتیجه‌ نهایی، با نهایت صداقت و به رسم خضوع، به همه‌ کسانی که این جایزه را نبرده‌اند، ادای احترام می‌کند و در برابر آنها به رسم تلمذ زانو می‌زند و سرفرو می‌آورد.

هیئت داوران نخستین جایزه پژوهش کتاب سال تئاتر ایران، میترا علوی‌طلب، شهرام زرگر، عطاالله کوپال.»

بنابر رای هیئت داوران بخش کتاب های تالیفی- پژوهشی متشکل از عطاالله کوپال، شهرام زرگر و میترا علوی طلب دیپلم افتخار، تندیس جایزه پژوهش و هدیه نقدی به محمدحسین ناصر بخت برای تالیف کتاب «کندوکاوی در مضحکه ایرانی؛ نیمه نخست سده چهاردهم خورشیدی» منتشر شده توسط «انتشارات دانشگاه هنر» به عنوان اثر برگزیده اهدا شد.

نخستین جایزه‌ پژوهش سال تئاتر ایران با هدف شناسایی، تقویت و معرفی پژوهش‌های مرتبط با هنر تئاتر به ویژه پژوهش‌های کاربردی همچنین توجه به ارتقای ظرفیت‌های علمی تئاتر ایران، به همت اداره‌کل هنرهای نمایشی در بخش‌های کتاب‌های تالیفی-پژوهشی، مقالات علمی و پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله دکترا و در محورهای موضوعی: تاریخ معاصر تئاتر ایران، مدیریت در تئاتر ایران، مخاطب‌شناسی در تئاتر ایران، جشنواره‌های تئاتری و سیاست‌گذاری‌های فرهنگی در ایران، چهره‌های ماندگار تئاتر ایران، تئاتر و جامعه در ایران، نسبت میان‌رشته‌ای تئاتر و سایر رشته‌ها در ایران، آینده‌پژوهی تئاتر ایران و نمایشنامه نویسی در ایران و نمایش‌های آیینی و سنتی ایران برگزار شد.



منبع مهر

نوشته های مشابه