فرهنگی

ارائه بورسیه برای ۳۰ دانشجوی ادبیات فارسی از افغانستان



ارائه بورسیه برای ۳۰ دانشجوی ادبیات فارسی از افغانستان

به گزارش خبرگزاری مهر، مجید خالق‌نیا وابسته فرهنگی ایران در هرات ضمن اشاره به برخی چالش‌ها و مسائل پیش روی آموزش زبان فارسی، درباره وضعیت فعلی کرسی‌های آموزش زبان فارسی در افغانستان گفت: پس از تحولات سال ۱۴۰۰ و به قدرت رسیدن حاکمیت طالبان، تغییرات عمده‌ای در ساختار دانشگاه‌ها رخ داد. تعداد دانشجویان دانشگاه هرات از هفده- هجده هزار دانشجو در سال‌های گذشته به کمتر از ۳ هزار دانشجو رسیده و این تغییرات در حوزه آموزش زبان و ادبیات فارسی نیز چشمگیر بوده‌اند.

وی افزود: در دوره جمهوریت افغانستان، سه دپارتمان زبان و ادب فارسی در منطقه غرب افغانستان وجود داشت که شامل دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه هرات و دانشگاه کهکشان شرق بود. این دپارتمان‌ها نقش مهمی در جذب دانشجویان ایفا می‌کردند. اما با تحولات جدید، بسیاری از اساتید مهاجرت کرده و حضور زنان نیز در دانشگاه‌ها بسیار محدود شده است.

وابسته فرهنگی ایران در هرات با اشاره به برخی اقدامات حمایتی ایران برای تقویت زبان و ادبیات فارسی در افغانستان گفت: خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران اقدام به ارائه بورسیه برای ۳۰ دانشجوی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه کهکشان شرق کرده است. این حمایت‌ها برای تربیت دانشجویانی صورت می‌گیرد که بتوانند در آینده آموزش دانش‌آموزان را در مدارس هرات برعهده بگیرند.

خالق‌نیا برپایی کارگاه‌های دانش‌افزایی و همچنین همکاری در انتشار آثار ادبی را از دیگر راهکارهایی برای کمک به تقویت زبان فارسی در افغانستان خواند و گفت: انتشار کلیات اشعار خلیل‌الله حسن‌زاده و برگزاری کارگاه‌های مقاله‌نویسی و رمان‌نویسی از جمله فعالیت‌هایی است که به منظور حمایت از زبان فارسی انجام می‌شود. در سال‌های اخیر، حمایت‌های فرهنگی و ادبی متعددی از این انجمن صورت گرفته است. همچنین برنامه‌های فرهنگی متنوعی نظیر ویژه‌برنامه‌های شب یلدا و بزرگداشت مشاهیر زبان و ادبیات فارسی را در همکاری با دانشگاه‌های افغانستان برگزار کرده‌ایم.

وی در پایان گفت: رابطه فرهنگی میان دو ملت ایران و افغانستان و اشتراکات زبانی و فرهنگی، فرصت‌های زیادی را برای توسعه زبان فارسی در این کشور فراهم می‌کند. با حضور اساتید زبان و ادبیات فارسی افغانستان در برنامه‌های فرهنگی ایران و دعوت از اساتید افغان، در تلاش برای گسترش هرچه بیشتر تعاملات فرهنگی خود با افغانستان هستیم. ایران از طریق این برنامه‌ها قادر است نقش موثرتری را در راستای اهداف فرهنگی خود در منطقه ایفا کند.



منبع مهر

نوشته های مشابه