ورزشی

طرز تهیه هواری پلو؛ غذای سنتی و خوشمزه جنوبی

به گزارش همشهری آنلاین، این غذا با برنج، محصولات دریایی و انواع ادویه‌های گرم تهیه می‌شود. باید بدانید که طرز تهیه هواری پلو ساده است و این امکان را دارید خیلی سریع مواد مختلف را با هم ترکیب کرده و یک غذای مغذی و خوشمزه را تهیه کنید. در این بررسی از سایت «همشهری آنلاین» در مورد طرز تهیه هواری پلو با ماهی و میگو صحبت می‌کنیم.

معرفی هواری پلو؛ غذای اصیل جنوب

هواری پلو از استان‌های جنوبی ایران، خوزستان و بوشهر سرچشمه می‌گیرد. جای تعجب نیست که این غذای دریایی از استان‌هایی می‌آید که در سواحل خلیج فارس قرار دارند. این غذا با برنج، ماهی یا میگو، ادویه‌های گرم کننده تهیه می‌شود.

هواری پلو را می‌توان با سبزی کمتر و ادویه‌های بیشتر درست کرد و همچنین امکان استفاده از کشمش یا زرشک، پسته یا بادام خلال شده نیز وجود دارد. برخی از گونه‌ها تمر هندی برای افزایش نت‌های ترش به این غذا اضافه می‌شوند، در حالی که برخی دیگر به ملاس خرما برای ارائه طعم‌های شیرین تکیه می‌کنند. درحقیقت، هواری برنج در شهرهای جنوبی کشور به صورت مشابه اما با جزئیات متفاوت تهیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه میگو پفکی خوشمزه به ۳ روش مختلف

طرز تهیه هواری پلو؛ غذای سنتی و خوشمزه جنوبی

طرز تهیه هواری پلو با میگو

هواری پلو با میگو شکل سنتی‌تر این غذا محسوب می‌شود؛ اما به دلایلی از جمله گران بودن میگو، این نوع محصول دریایی جای خود را به انواع ماهی داده است. تمامی مواد غذایی هواری پلو با میگو به صورت جداگانه تهیه می‌شود و در نهایت با هم ترکیب می‌شوند تا غذایی خوشمزه و مقوی تهیه شود.

مواد اولیه تهیه هواری پلو با میگو

تهیه گیاهان

مقدار مورد نیاز

روغن، کره یا روغن

۴ قاشق غذاخوری

پیاز، نازک خلال شده

یک عدد

سیر ریز شده

۴ حبه

زیره

یک قاشق غذاخوری

زردچوبه

یک قاشق غذاخوری

گشنیز تازه، ریز خرد شده

یک فنجان

شوید تازه، ریز خرد شده

یک فنجان

برگ شنبلیله، خشک شده

یک قاشق غذاخوری

تهیه برنج

مقدار مورد نیاز

برنج

چهار پیمانه

آب

۸ لیوان

نمک

یک قاشق غذاخوری

روغن، کره یا روغن

۲ قاشق غذاخوری

زعفران آسیاب شده

۲ قاشق غذاخوری

تهیه میگو

مقدار مورد نیاز

میگو، پوست کنده

یک کیلوگرم

زردچوبه

۱.۴ قاشق چایخوری

دارچین آسیاب شده

۱.۴ قاشق چایخوری

زیره آسیاب شده

۱.۴ قاشق چایخوری

پودر زنجبیل

۱.۴ قاشق چایخوری

فلفل قرمز

۱.۴ قاشق چایخوری

گلپر آسیاب شده

۱.۴ قاشق چایخوری

نمک

۱.۲ قاشق چایخوری

روغن زیتون

۲ قاشق غذاخوری

لیموترش

یک عدد

تزئین غذا

مقدار مورد نیاز

پیاز

یک عدد

گشنیز تازه، خرد شده

۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه هواری پلو؛ غذای سنتی و خوشمزه جنوبی

طرز تهیه هواری پلو با میگو به شرح زیر است:

  1. در یک ماهیتابه متوسط، پیاز را با روغن زیتون به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط ‌تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
  2. سیر، زیره و زردچوبه را اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر تفت دهید.
  3. باقیمانده سبزی‌های تازه و خشک را به تابه اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر تفت دهید تا همه سبزی‌ها و ادویه‌ها با پیاز مخلوط شوند. از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
  4. در یک قابلمه بزرگ، ۸ لیوان آب و نمک را به جوش بیاورید.
  5. برنج آبکش شده را اضافه کنید و روی حرارت زیاد بدون درب حدود ۵ تا ۸ دقیقه بجوشانید یا تا زمانی که برنج کمی نرم شود.
  6. دو قاشق غذاخوری کره را در یک قابلمه نچسب روی حرارت ملایم ذوب کنید.
  7. در یک کاسه کوچک، یک پیمانه از برنج را که کمی پخته شده است، با ۲ قاشق غذاخوری مخلوط زعفران و آب مخلوط کرده، به آرامی هم بزنید و به طور یکنواخت در کف قابلمه پخش کنید. این همان برنج ترد است که به آن ته‌دیگ می‌گویند.
  8. ابتدا ۱.۳ از برنج نیمه پخته و ۱.۳ از مخلوط سبزی را در قابلمه بریزید و این کار را تا زمانی تکرار کنید که تمام برنج و سبزی‌ها در قابلمه قرار بگیرند. برنج و سبزی‌ها را به آرامی مخلوط کنید تا مخلوطی یکنواخت ایجاد شود.
  9. درب ظرف را با یک حوله تمیز بپیچید و بالای قابلمه قرار دهید. حدود ۴۵ دقیقه اجازه دهید برنج با حرارت متوسط ‌کم تا متوسط ‌دم بکشد.
  10. حدود ۱۰ دقیقه قبل از اتمام پخت برنج، آماده سازی میگوها را شروع کنید.
  11. در یک کاسه متوسط، میگوها را با تمام ادویه‌ها و نمک ترکیب کنید و بریزید تا کاملا روی میگوها آغشته شود.
  12. در یک ماهیتابه بزرگ، روغن را روی حرارت متوسط ‌رو به بالا گرم کنید و میگوها را در تابه قرار دهید و از هر طرف حدود یک تا ۲ دقیقه تفت دهید.
  13. میگوها هنگام پخت باید به رنگ قرمز روشن در بیایند.
  14. میگوها را با آب لیموترش تازه بپاشید و از ماهیتابه خارج کنید.
  15. پس از پخته شدن برنج، برنج را با احتیاط و سریع از قابلمه در ظرف بزرگ سرو برگردانید.
  16. میگوها را به صورت تزئینی روی سینی برنج یا اطراف آن بچینید و با پیاز سبز و گشنیز تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: دستورالعمل تهیه قلیه میگو اصیل بوشهری

طرز تهیه هواری پلو؛ غذای سنتی و خوشمزه جنوبی

طرز تهیه هواری پلو با ماهی

هواری پلو با ماهی را می‌توانید با هر نوع ماهی از جمله ماهی قزل آلا یا ماهی سفید تهیه کنید. روش تهیه این غذا مانند هواری پلو با میگو است، اما در جزئیات کمی متفاوت است. هواری با ماهی در اکثر شهرهای کشور توسط مردم محلی تهیه می‌شود. همچنین در خود جنوب نیز هواری پلو اغلب با ماهی تهیه می‌شود

مواد اولیه تهیه هواری پلو با ماهی

مواد غذایی

مقدار مورد نیاز

برنج

چهار پیمانه

ماهی قزل آلا

۲ عدد

سبزیجات خرد شده

۱۰۰ گرم گشنیز و ۵۰ گرم شنبلیله

پیاز

یک عدد

سیر

۲ حبه

زعفران دم کرده

۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه

۱.۴ قاشق چایخوری

نمک

۱.۴ قاشق چایخوری

فلفل

۱.۴ قاشق چایخوری

فلفل چیلی

۱.۴ قاشق چایخوری

پودر زنجبیل

۱.۴ قاشق چایخوری

پودر لیمو

۱.۴ قاشق چایخوری

تخم گشنیز

۱.۴ قاشق چایخوری

رب گوجه فرنگی

یک قاشق غذاخوری

تمرهندی

۱.۲ کیسه

طرز تهیه هواری پلو؛ غذای سنتی و خوشمزه جنوبی

طرز تهیه هواری پلو با ماهی به شرح زیر است:

  • ماهی‌ها را بعد از شستن در ظرف مناسبی ریخته و پاپریکا را با یک قاشق غذاخوری زعفران دم کنید. ادویه‌های چاشنی ماهی مانند پودر سیر، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.
  • مواد را به آرامی روی ماهی ماساژ دهید تا ادویه‌ها به همه قسمت‌ها برسد. روی کاسه حاوی ماهی را سلفون بپوشانید و به مدت یک تا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه و بوی بد ماهی نگیرد.
  • بعد از یک ساعت، ماهی را از یخچال خارج کنید. پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در تابه مناسبی با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. یک قاشق غذاخوری زعفران را به پیاز اضافه کنید.
  • ·پیازها را یک یا ۲ دقیقه دیگر تفت دهید تا خوب با زعفران مخلوط شوند. سپس پیاز را از تابه خارج کرده و کمی روغن اضافه کرده و ماهی را به تابه اضافه کرده و خوب تفت دهید تا سرخ شود.
  • سپس بقیه زعفران دم کرده و پیاز سرخ شده را به ماهی‌ها اضافه کنید و کمی تفت می دهیم تا یکدست شوند. سپس در صورت تمایل مقداری زرشک اضافه کنید و کمی تفت دهید و تابه را از روی حرارت بردارید.
  • حالا برنج را خیس کنید. یک قابلمه آب را روی حرارت بگذارید تا آب به نقطه جوش برسد، کمی نمک به آب جوش اضافه کنید و برنج خیس شده را به قابلمه بریزید.
  • برنج را زمانی که قسمت بیرونی آن نرم شد آبکشی کنید. حالا در قابلمه مناسبی کمی روغن بریزید و برای ته‌دیگ از نان یا سیب زمینی استفاده کنید. درب ماهیتابه را بگذارید و برنج را حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزید.
  • بعد از اینکه برنج را پختید، آن را در ظرفی بریزید و ماهی‌های سرخ شده را روی برنج بگذارید و سرو کنید.

بیشتر بخوانید: متفاوت‌ترین روش پخت میگو

طرز تهیه هواری پلو؛ غذای سنتی و خوشمزه جنوبی

ترفندهای تهیه هواری پلو جنوبی

در طرز تهیه هواری پلو جنوبی می‌توانید از ترفندهای زیر استفاده کنید:

  • میگو یا ماهی را در مخلوطی از آب لیمو، زردچوبه، سیر و نمک به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دهید تا بوی ناخوشایند آنها از بین برود.
  • از ادویه‌های جنوبی مانند زردچوبه، دارچین و پودر لیمو ترش سیاه برای طعمی واقعی استفاده کنید. مقدار ادویه را به دلخواه خود تنظیم کنید.
  • برنج باسماتی را قبل از سرو تا زمانی که ۷۰ درصد پخته شود بپزید تا بعد از بخارپز کردن، بافت خمیری ایجاد نشود.
  • لایه‌های متناوب مخلوط برنج و میگو آب پز شده را در یک قابلمه بریزید. برای افزایش عطر و رنگ، کمی آب زعفران اضافه کنید.
  • اگر ماهی یا میگو در دسترس نداشتید، تن ماهی را استفاده کنید. تن ماهی را می‌توانید به صورت جداگانه با با برنج مخلوط کنید.
  • هواری پلو را با سالاد شیرازی، ترشی یا ماست برای یک وعده غذایی کامل و خوشمزه میل کنید.

بیشتر بخوانید: روش تهیه کردن اسپاگتی میگو به سبک ایتالیایی

کلام آخر

اگرچه طرز تهیه هواری پلو ساده است، اما با چند بار درست کردن آن می‌توانید در تهیه آن مهارت پیدا کنید. دست شما برای انتخاب مواد مختلف از جمله نوع برنج، نوع ماهی یا ادویه‌ها باز است. با این حال، توصیه می‌کنیم از ماهی قزل آلا یا میگو به همراه ادویه‌های گرم کننده مانند دارچین و زردچوبه استفاده کنید. در نهایت، این غذای خوشمزه می‌تواند مواد مغذی لازم را به بدن شما برساند.

لینک خبر

دیگر رسانه های کشور:

باشگاه خبرنگاران همسونیوز| آموزشگاه رسانه |ارتباط اقتصادی| ارتباط فردا|ارتباط فرهنگی|ارتباط ورزشی|تهران اقتصادی |تهران ورزشی|مرجع وب و فناوری|پایگاه خبری شباب |همسونیوز

نوشته های مشابه