اقتصادی

حفاری نخستین چاه افقی دریایی میدان رشادت در آب های خلیج فارس



حفاری نخستین چاه افقی دریایی میدان رشادت در آب های خلیج فارس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره حفاری شرکت نفت فلات قاره ایران، سعید محمدی رئیس این اداره گفت: با تلاش متخصصان داخلی، حفاری نخستین چاه افقی دریایی میدان رشادت در آب‌های خلیج‌فارس به طول افقی حدود ۲.۵ کیلومتر با استفاده از تکنولوژی RSS با موفقیت به پایان رسید و گام مهمی در افزایش تولید از این میدان برداشته شد.

سعید محمدی افزود: حفاری چاه‌های میدان رشادت با چالش‌های متعددی همراه است که از جمله می‌توان به هرز روی شدید گل حفاری و ریزش شیل‌های سازند کژدمی اشاره کرد و با طراحی انجام شده، این فواصل توسط لوله‌های جداری پوشانده شد.

وی افزود: مهمترین چالش حفاری چاه‌های میدان رشادت نیاز به حفره افقی مخزنی طولانی است که با توجه به ضخامت پایین لایه مخزنی، به‌منظور کنترل مسیر چاه به دلیل طول زیاد حفره مخزنی و ضخامت کم لایه بهره‌ده مخزن به میزان کمتر از ۳ متر، استفاده از ابزار RSS/LWD از الزامات حفاری در این میدان است.

رئیس اداره حفاری شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: با توجه به تحریم‌های ظالمانه علیه صنعت نفت کشورمان و خروج پیمانکاران غربی از کشور، انجام این عملیات از اوایل دهه ۹۰ تاکنون به تأخیر افتاده بود که با تلاش‌ها و پیگیری‌های مستمر و تأمین ابزار RSS/LWD حفاری نخستین چاه افقی با طول حفره مخزنی حدود ۲.۵ کیلومتر و عمق نهایی ۴۴۰۰ متر بدون انحراف از برنامه حفاری در دی‌ماه ۱۴۰۳ با همکاری یک شرکت داخلی با موفقیت به پایان رسید و حفره مخزنی توسط آستری شیاردار تکمیل شد.

وی در مورد طرح توسعه میدان رشادت گفت: این طرح پس از نصب سکوهای W0 و W4 آغاز شد و عملیات حفاری به منظور تکمیل ۲۰ حلقه چاه از سال ۱۴۰۰ توسط شرکت داخلی در قالب قراردادهای EPD مجدداً ادامه یافت.

محمدی با بیان اینکه این طرح شامل حفاری ۱۰ حلقه چاه تولیدی و ۱۰ حلقه چاه تزریقی است، گفت: با حفاری چاه‌های تزریقی و تولیدی، تولید روزانه نفت این میدان ۳۵ هزار بشکه افزایش خواهد یافت و تولید میدان در مجموع به ۵۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.

گفتنی است، میدان رشادت در فاصله ۱۰۸ کیلومتری جنوب جزیره لاوان و در نزدیکی مرز دریایی ایران و قطر واقع شده که عمق آب در این میدان بین ۵۷ تا ۷۰ متر است.



منبع مهر