فراخوان جشنواره «آسمون» منتشر شد
به گزارش خبرنگار مهر، جشنواره «آسمون» که با محوریت بسترسازی و حمایت از تولیدات نوجوانان در فضای مجازی برگزار میشود، با انتشار فراخوان شروع به کار کرد.
اولین دوره جشنواره آسمون با هدف بسترسازی برای تولیدات نوجوانان در فضای مجازی توسط مرکز ملی فضای مجازی و با حمایت و مشارکت وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما در نیمه اول سال ۱۴۰۳ برگزار میشود.
نوجوانان ۹ تا ۱۸ سال در ۶ بخش میتوانند در این جشنواره شرکت و آثارشان را تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ به جشنواره آسمون ارسال کنند.
موضوعات جشنواره شامل ۱) حرفمان (هویت فردی)، خودم چه کسی هستم؟ دغدغههایم چیست؟، سفری به اعماق وجود خودمان برای کشف هویت مثبت فردیمان، نگرانیها، خواستهها، ترسها و امیدها، شخصیتمان، احساسات، هیجانها؛ ۲- دوستانمان (هویت اجتماعی)، ارتباطات اجتماعیمان رو میگوئیم، راههایی برای اثرگذاری مثبت به دنیای اطرافمان مثل دوستهایمان، همکلاسیهایمان و خانوادههایمان، ۳- فضایمان (هویت مجازی)، در دنیای مجازی چی کارهایی انجام میدهیم؟ مثلاً تفریح و سرگرمی، بازیهای کامپیوتری، شبکههای اجتماعی، تولید محتوا، سواد مجازی و اینکه چطور میتوانیم در فضای مجازی هویتمان را سالم بسازیم، ۴- خاکمان (هویت ملی)، در ایرانمان چه خبر است؟ درباره کشورمان میگوییم، از تمامیت ارزی، میهن پرستی، تفاوت فرهنگی، محیط زیست، وطن، پرچم، قهرمان ملی، آینده و سواد مالی گرفته تا اینکه چطور میتوانیم به حفظ و ارتقای هویت ملی خودمان کمک کنیم. ۵- خدایمان (هویت دینی)، درباره فرهنگ دینیمان میگوئیم، ادیان مختلف، آئینها، خداباوری و راههایی برای عمل به آموزههای دینیمان، ۶- واکنشمان، واکنشمان نسبت به اتفاقات و رویدادهای ملی، مثل سیل سیستان و بلوچستان، افتخارآفرینی تیم فوتبال ساحلی، طوفان الاقصی است.
همچنین موضوعات بخش ویژه جشنواره شامل ماه رمضان و عید نوروز است. از آنجا که ایام ماه رمضان و عید نوروز همزمان شده است، نوجوانان میتوانند در خصوص عید رمضانی به تولید محتوا بپردازند.
بخش مربیان یکی از بخشهای جنبی جشنواره به شمار میرود. با توجه به نقش مهم تعلیم و تربیت و خانواده و مربیان و معلمان در شکلگیری نگرش و شخصیت نوجوانان بخشهای ذیل برای تولید محتوای فضای مجازی توسط اولیا و مربیان در جشنواره آسمون قرار داده شده که در این بخش نیز آثار برتر معرفی و به تولیدات برتر جوایزی اهدا خواهد شد.
محورهای این بخش شامل کودکان و نوجوانان مصرف بیش از حد فضای مجازی، مخاطرات کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، هویت مجازی کودکان و نوجوانان و مواجهه اخبار جعلی و کودک و نوجوان است.
بخش ایدهها دیگر بخش جنبی جشنواره است که در این بخش نوجوانان میتوانند ایدههایی که برای تولید محتوا در فضای مجازی دارند و متناسب با دغدغهها و محورهای جشنواره است را برای جشنواره ارسال کنند.
قوانین ارسال ویدئو به این صورت است که حتماً دوربین باید روی عمودی تنظیم و فیلم گرفته شود. مدت زمان ویدیوت ۹۰ ثانیه یا کمتر باشد. همچنین رده سنی برای ارسال آثار به این جشنواره ۹ تا ۱۸ سال است.
علاقمندان برای شرکت در این جشنواره از یکم فروردین تا ۱۵ اردیبهشت فرصت دارند.جوایز حشنواره شامل پلی استیشن ۵، گوشی، تبلت، دوربین، لپ تاپ، اسکوتربرقی و دیگر جوایز مناسب نوجوانان است.
همچنین تولیدات برتر از طریق رسانه ملی و بسترهای مجازی پیامرسانهای داخلی پخش میشود. آئین اختتامیه جشنواره روز عید غدیر خم است.
علاقمندان برای ارسال آثار میتوانند در همه پیامرسانهای فضای مجازی به نشانی @asemoonfest ارسال کنند.