اقتصادی

تحقق جهش تولید با جذب سرمایه و ورود تکنولوژی‌های جدید



هادی حق شناس کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه متناسب با شعار اقتصادی سال‌های اخیر دستاورد چشمگیری حاصل نمی‌شود، گفت: شعار «رونق تولید» هشتمین نام‌گذاری طی سال‌های اخیر تا به امسال محسوب می‌شود. سال گذشته نیز با شعار مهار تورم و رونق تولید نام‌گذاری شده بود، بر همین اساس «تولید» در رونق اقتصاد کشور تأثیر به‌سزایی دارد.

این کارشناس اقتصادی در ادامه تاکید کرد: با توجه به اینکه طی سال‌های به حول محور اقتصاد کشور توجهات چشمگیری از سوی مقام معظم رهبری شده، به نظر می‌رسد دستگاه‌های حاکمیتی طبق مدار برای تحقق به شعار هر سال حرکت نمی‌کنند؛ زیرا اگر تولید در اقتصاد کشور رونق پیدا کند سطح کیفیت رفاه و معیشت عموم مردم نیز بهتر خواهد شد. اگر شعار تولید طی سال‌های به تحقق می‌پیوست قطعاً ضرورتی نداشت مقام معظم رهبری به صورت مکرر شعار «تولید» را نام‌گذاری کند. علت اصلی عدم تحقق شعارها عدم وجود بستر و زیرساخت‌های مناسب است.

وی گفت: قوانین در کشور به درستی تصویب می‌شود به طور مثال قانون برنامه‌های ۵ ساله به درست تدوین شد. دولت در سال گذشته برای تدوین بودجه اعلام کرد که در سال (۱۴۰۲) رشد ۸ درصدی اقتصاد را خواهیم داشت، عملاً این اتفاق رخ نداد و رشد اقتصادی حداکثر بین ۴ الی ۵ درصد بود. دولت وعده یک رقمی شدن تورم را می‌دهد اما عملاً نمی‌شود؛ زیرا تصویب قانون به تنهایی راه به جایی نخواهد برد و ایجاد زیرساخت مناسب به همراه رشد تولید تیکه دیگر پازل را تکمیل می‌کند.

حق شناس تصریح کرد: در حوزه تولید باید سرمایه‌گذاری صورت گیرد و با عدم سرمایه‌گذاری قطعاً برداشت محصولی نخواهیم داشت. عدم سرمایه‌گذاری در تولید مشکل بنیادی اقتصاد کشور به شمار می‌رود. البته عدم بهره‌مندی از تکنولوژی‌های جدید در این صنعت از موانع دیگر نرسید به شعار سال است.

این مسؤول ادامه داد: ابتدا باید در صنعت تولید جذب سرمایه‌گذاری (داخلی و خارجی) با تکنولوژی جدید و تأمین بستر مناسب انجام شود. امروزه بخش زیادی از سرمایه کشور صرف دلالی و سوداگری خرید و فروش سکه، ارز و خودرو می‌شود که باید اسراف این منابع جلوگیری کرد.



منبع مهر

نوشته های مشابه